Euro 2020

0



Autogol de zile mari!
CROAȚIA – SPANIA 3-5 (Pedri autogol ‚20, Orsic ‚85 / Sarabia ‚37, Azpilicueta ‚57, Torres ‚77, Morata ‚100, Oyarzabal ‚104)
Spania a învins Croația cu 5-3, după prelungiri și s-a calificat în sferturile de finală de la EURO. Scorul în timpul regulamentar a fost 3-3.
Ibericii au început bine meciul și au dominat în primele minute, însă au fost conduși după cel mai spectaculos autogol din ultimii ani. În minutul 20, Pedri a pasat de la aproximativ 40 de metri spre propriul portar, dar Simon a greșit preluarea și mingea s-a dus în poartă. Spania a resimțit șocul primirii acestui gol, dar egalarea a venit în cele din urmă în minutul 37, când Sarabia a punctat cu un șut puternic. 2-1 s-a făcut în minutul 57, când Azpilicueta a punctat cu o lovitură de cap. Apoi, cu 13 minute înainte de final, Torres a dus scorul la 3-1 cu un șut pe jos. Croația nu a cedat, a luptat până la fel și a marcat iar cu 5 minute înainte de final prin Orsic. Apoi, în minutul 90+3, același Orsic a centrat perfect, iar Pasalic a dus meciul în prelungiri. Croații au fost din nou aproape de gol în prelungiri prin Kramaric, dar ibericii au lovit apoi pe contraatac. Mai întâi prin Morata, care și-a spălat toate păcatele cu o reușită spectaculoasă in minutul 100 și patru minute mai târziu prin Oyarzabal. Spania ajunge astfel în sferturile de finală, unde se va duela cu învingătoarea dintre Franța și Elveția. Meciul din sferturi va avea loc pe 2 iulie, la Sankt Petersburg.

Spectacol total la București!
FRANȚA – ELVEȚIA 3-3, 7-8 după lovituri de departajare (Benzema ‚57, ‚59, Pogba ‚75 / Seferovic ‚15, 81, Gavranovic ‚90)
Elveția s-a calificat în sferturile de finală de la EURO 2020 după ce a învins Franța, scor 5-4 la loviturile de departajare (3-3 în timpul regulamentar), pe Arena Națională din București.
Într-o atmosferă superbă, Franța și Elveția au oferit un meci pe măsura așteptărilor. A fost probabil cel mai frumos meci de la EURO 2020, încheiat după un penalti ratat de Kylian Mbappe. Elveția a deschis scorul în minutul 15, prin Seferovic, după o lovitură de cap, apoi a avut șansa să facă 2-0 în startul părții secunde, însă Lloris a apărat excelent șutul lui Rodriguez. Acest moment i-a trezit pe francezi, care apoi au reușit să treacă în avantaj. Karim Benzema a adus egalarea în minutul 57 și tot el a marcat două minute mai târziu, după o fază superbă. Golul de 3-1, reușit de Paul Pogba în minutul 75, a fost și el o adevărată bijuterie, un șut din afara careului. Elvețienii au revenit în joc în minutul 81 după golul lui Seferovic. Ei au crezut până la final, iar egalarea a venit în minutul 90, prin Gavranovic, care a șutat necruțător din marginea careului. Francezii au fost aproape de un 4-3 nebun, însă șutul lui Coman la ultima fază s-a dus în bara transversală. Meciul a ajuns așadar în prelungiri, iar apoi la loviturile de departajare. S-a mers cap la cap până la al 10-lea penalti, ratat de Kylian Mpappe. Elveția va întâlni Spania în sferturile de finală, într-un meci programat pe 2 iulie, la Sankt Petersburg, de la ora 22:00. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.