Interlop din clanul Boceanu, la închisoare!

0
0



Poliţiştii câmpulungeni l-au ridicat, marţi, pe Ion Vasile Boceanu, un interlop din cunoscutul clan Boceanu, condamnat definitiv într-un dosar de tulburarea ordinii şi liniştii publice. Acesta a fost dus la penitenciar unde a fost încarcerat. Are de ispăşit o pedeapsă de un an şi patru luni. În 2015, bărbatul a mai fost condamnat la 6 ani închisoare într-un dosar de şantaj.


În martie 2021, Ion Vasile Boceanu zis Cercel, în vârstă de 45 de ani, din Câmpulung, a fost condamnat de Judecătoria Câmpulung la o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare. Complicii săi, Nicolae Alexandru zis Toler şi Ionel Ghiocel zis Jagoi au primit pedepse de câte un an închisoare. Instanţa a suspendat pedeapsa pe o perioadă de încercare de 4 ani pentru cei trei. De asemenea, niciunul nu avea voie să părăsească teritoriul României pe perioada termenului de supraveghere de 4 ani. În plus, inculpaţi aveau obligaţia ca în termenul de încercare să presteze câte 120 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Imediat după ce a fost dată sentinţa, Alexandru şi Ghiocel au declarat apel, sperând să le fie micşorate pedepsele. De asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung a declarat apel cerând ca pedepsele să fie cu executare.

De la suspendare, la executare!
Curtea de Apel Piteşti a admis marţi, solicitările şi a modificat hotărârea dată de prima instanţă. „Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung şi de inculpaţii Ghiocel I. Ionel, şi Alexandru Nicolae, împotriva sentinţei penale nr. 70 din data de 30.03.2021, pronunţată de Judecătoria Câmpulung, în dosarul nr. 597/205/2021.

Desfiinţează în parte sentinţa şi rejudecând: Înlătură dispoziţiile art. 91 Cod penal cu toate consecinţele, în cazul inculpatului Boceanu Ion Vasile şi dispune ca acesta să execute pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare prin privare de libertate. Reduce termenul de supraveghere în cazul inculpaţilor Aalexandru Nicolae şi Ghiocel Ionel, de la câte 4 ani la câte 3 ani şi înlocuieşte obligaţia de a nu părăsi teritoriul României, fără acordul instanţei, cu obligaţia de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate”, se precizează în sentinţa definitivă.

Bărbatul a fost încarcerat
În aceeaşi zi când a fost dată hotărârea definitivă, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, au pus în executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Curtea de Apel Piteşti. Astfel, Ion Vasile Boceanu a fost dus la Penitenciarul Mioveni acolo unde a fost încarcerat pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 1 an şi 4 luni.

În anul 2015 bărbatul a fost condmanat la 6 ani închisoare într-un dosar de şantaj. De altfel, membrii clanului Boceanu au avut multe probleme cu legea de-a lungul timpului. Aceştia au fost cercetaţie în dosare de proxenetism, tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice, cămătărie, etc. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.