EURO 2020 – Sferturi

0
0



Ulciorul nu merge de multe ori…
■ ELVEȚIA – SPANIA 2-4 după penaltyuri (0-1, 1-1)
Spania s-a calificat în semifinalele EURO 2020 după ce a învins Elveția la loviturile de departajare. Scorul a fost 1-1 în timpul regulamentar, iar la penaltiuri Spania s-a impus cu 3-1.
După thriller-ul cu Croația, Spania a început mai bine și a marcat repede, în minutul 8, după ce șutul din afara careului trimis de Alba a fost deviat în propria poartă de Zakaria.
Elveția a început să preia controlul partidei, dar ocaziile au lipsit până la pauză. Posesia elvețienilor a fost sterilă, în timp ce Spania a acceptat jocul adversarilor și a încercat să închidă culoarele.

Egalarea s-a produs însă în minutul 68, când dintr-un ricoșeu mingea a ajuns apoi la Shaqiri, care nu a iertat și a marcat lângă bară.
Din minutul 77, elvețienii au rămas însă în inferioritate numerică, Freuler fiind eliminat pentru o intrare dură. Meciul a ajuns în prelungiri, unde a urmat un adevărat asalt al spaniolilor, însă Sommer a făcut un meci mare și a închis poarta. Jocul a ajuns astfel la loviturile de departajare, unde Spania s-a impus dramatic. Ibericii au ratat primii, dar apoi Schar a ratat și el. Spania a ratat imediat prin Rodri, însă, Akanji și Vargas nu au reușit să puncteze pentru elvețieni.

32 meciuri fără înfrângere!
■ Italia – Belgia 2-1
Italia a învins Belgia cu 2-1 și s-a calificat în semifinalele EURO 2020, acolo unde va întâlni Spania. Naționala lui Mancini e la doar două meciuri de marele trofeu, iar vineri seara s-a impus după goluri semnate de Barella și Insigne, în minutele 31 și 44.
A fost o seară din nou plină de recorduri pentru italieni. Gruparea Squadrei Azzura a ajuns la 5 victorii consecutive la EURO, lucru pe care doar foarte puține alte echipe l-au bifat: Franța în 1984, Olanda în 1988 și 1992, plus Cehia în 2000 și 2004. De asemenea, Italia a ajuns la 15 victorii consecutive în toate competițiile oficiale, aici fiind incluse meciurile din preliminarii și cele de la turneul final. În plus, campioana din 1968 are o serie incredibilă de invincibilitate. Reprezentativa Italiei a ajuns la 32 de meciuri la rând fără înfrângere. Nu a mai pierdut vreo partidă din toamna lui 2018, într-un meci din Nations League: 0-1, în Portugalia, contra echipei lui Cristiano Ronaldo.

Cu cele 11 goluri deja marcate, Italia se apropie de recordul de la CM 2006, acela fiind singurul turneu final în care a marcat mai mult ca până acum, de 12 ori. Trebuie amintit și că în partida cu Belgia, Leonardo Bonucci a bifat cea de-a 100-a sa prezență în tricoul Squadrei, doar 8 fotbaliști din istoria Italiei putându-se lăuda cu o asemenea performanță. Italia va înfrunta Spania în semifinale marți pe Wembley de la ora 22. Va fi jocul cu numărul 36 dintre cele două, Spania conducând la victorii directe cu 12-9. Ultimul mare meci a avut loc în finala EURO 2012, scor 4-0 pentru iberici, goluri David Silva, Jordi Alba, Fernando Torres și Juan Mata. Din acele două loturi se mai află și acum Bonucci și Chiellini, plus Busquets și Alba. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.