Poliţiştii au oprit o nuntă ţigănească!

2

Nuntă mare ieri în comunitatea de rromi din comuna Merişani, satul Borleşti. Muzică, băutură şi dans, iar invitaţi, cât cuprinde! Erau aşteptate peste 100 de persoane deşi, potrivit măsurilor impuse de Guvern, sunt interzise manifestările cu mai mult de 50 de persoane. Jandarmii au intervenit şi au oprit nunta, întreg alaiul pornind către judeţul Teleorman, acolo unde locuieşte mirele!
Manele date la maximum, mese întinse şi băutură din belşug, astfel se distrau ieri mai multe familii de rromi, în comuna Merişani. Oamenii veseli tare, aveau nuntă. Un întreg alai venise de la Videle, din judeţul Teleorman, pentru a lua mireasa. Şi, după cum le este obiceiul, socrii mici au pregătit ce era mai bun pentru invitaţii lor. Ba mai mult, unii dintre participanţii la petrecere au făcut şi filmări live pe Facebook, pentru a arăta tuturor cât de bine le merge. Aceştia se lăudau că sunt la nuntă, deşi ar fi trebuit să fie în carantină, din cauza coronavirusului. Despre nuntă a aflat şi primarul comunei Merişani, Luigi Ionescu, care a văzut şirul lung de maşini pe camerele de supraveghere. La scurt timp au început să sune telefoanele, vecinii plângându-se de deranjul creat de nunta ţigănească. Edilul nu a stat pe gânduri şi a sunat la 112.
Mascaţii au stricat distracţia
În câteva minute, la Merişani s-au deplasat mai multe echipaje de mascaţi, atât din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş, cât şi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş. Nunta era în curtea lui L.M., naşul mirilor. Pe stradă erau mai multe maşini parcate pe margine. În curte, peste 100 de persoane ascultau muzică, dansau şi chefuiau. Oamenii legii le-au explicat rromilor că, potrivit decretării Stării de Urgenţă pentru prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19, nu au voie să organizeze petreceri cu mai mult de 50 de persoane. Rromii au părut să fie de înţeles şi au spus că vor pleca. Au explicat că vor continua la Videle, petrecerea de la Merişani fiind dată în cinstea miresei care urma să fie luată de mire pentru a fi dusă în judeţul vecin.
Amendă de 4.000 lei
În timpul discuţiilor pe care le-au avut cu oamenii legii, rudele miresei au declarat că invitaţii sunt veniţi din mai multe ţări pentru a participa la această nuntă. Maşinile au plecat escortate de oamenii legii. Poliţiştii argeşeni i-au anunţat pe colegii din cadrul IPJ Teleorman că este posibil ca nunta să se mute la ei. A fost sancționat L.M., naşul mirilor, persoana la care se adunaseră, cu amendă de 4.000 de lei, conform Ordonanței Militare nr. 1/2020. După ce au plecat oamenii legii din zonă, rromii s-au strâns din nou în curte şi au continuat cheful. De asemenea, au fost reluate filmările live cu muzica pe fundal în care unul dintre tinerii rromi spune: „Am revenit în forţă, nu-i problemă de război!”. De data aceasta, la petrecere erau mai puţin de 50 de persoane în curte, nefiind încălcată legea. M.Sandu

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.