Victorie contestată!

0



Anglia s-a calificat în finala EURO 2020 după o semifinală dificilă cu Danemarca, decisă în prelungiri. Britanicii s-au impus grație unui autogol și a unui penalti acordat cu mare ușurință, câștigând cu 2-1, după ce scorul în timpul regulamentar a fost 1-1. Finala EURO 2020 dintre Anglia și Italia se va disputa duminică seara, pe Wembley (Londra).


Reprezentativa Albionului pornea ca mare favorită în semifinala cu Danemarca, nu doar prin prisma valorii superioare a lotului, dar si pentru că evolua acasă, cu peste 60.000 de spectatori alături. Nordicii au oferit însă o replică pe măsură pe Wembley, iar Kane și compania au avut mult de tras pentru a obține biletele pentru finala de duminică. Damsgaard a deschis scorul pentru Danemarca în minutul 30, cu un șut a la Eriksen, dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri.

Avantajul selecționatei pregătite de Kasper Hjulmand a durat doar 9 minute, pentru că Kjaer și-a trimis mingea în propria poartă la o centrare a lui Saka din partea dreapta. Englezii s-au aruncat în atac, dar s-au lovit de Kasper Schmeichel, care a făcut un meci uriaș și și-a ținut echipa în cărți pentru calificarea în ultimul act. Golul victoriei britanicilor a venit în minutul 104, dar a fost unul controversat.

Arbitrul olandez Danny Makkelie a arătat greșit punctul cu var la o cădere în careu a lui Sterling, iar Kane a marcat. Nu fără emoții, însă, pentru că Schmeichel a respins penaltiul, dar mingea a revenit la vârful lui Tottenham, care a îndeplinit apoi o simplă formalitate. Mai mult, la faza acordării penaltiului, în teren erau doua mingi, însă jocul n-a fost oprit! Anglia ajunge astfel pentru prima oară în finala Campionatului European, unde va da peste Italia, aflată la cea de-a patra finală europeană (una câștigată și două pierdute). S.M.