Baschetbaliștii argeșeni continuă vacanța forțată!

0



Săptămâna trecută, Federația Română de Baschet a cerut cluburilor de baschet masculin și feminin să răspundă în scris la 7 întrebări privind modul în care COVID 19 afectează activitatea sportivă. Printre grupările care au răspuns la aceste întrebări s-a regăsit și BCM U Pitești, prin intermediul lui Dragoș Șerban, directorul executiv al clubului FC Argeș, în subordinea căruia se află echipa de baschet masculin a Piteștiului.


FRB a centralizat și analizat toate opiniile și informațiile venite din partea cluburilor din LNBM și LNBF și a luat un nou set de măsuri pentru prevenirea răspândirii temutului virus. Astfel, competițiile rămân suspendate pe durata stării de urgență, însă dacă va fi nevoie, termenul va fi prelungit și după data de 15 aprilie. Federația se bucură că în acest moment nu există niciun participant la activitatea baschetbalistică infectat cu noul coronavirus și a apreciat măsurile luate de majoritatea cluburilor pentru protejarea stării de sănătate, dar și a protecției sociale, a propriilor sportivi, antrenori, tehnicieni și specialiști. Forul condus de președintele Horia Păun le-a recomandat tuturor cluburilor să depună toate eforturile pentru a-și proteja jucătorii/antrenorii/specialiștii, indiferent de naționalitatea lor, ținând cont de deciziile tot mai drastice luate de autoritățile tuturor statelor din lume, legate de limitarea sau interzicerea deplasărilor peste graniță.
Antrenamentele interzise pe durata stării de urgență
Astfel, ținând cont de instituirea stării de urgență pe teritoriul României și prioritatea de protejare a stării de sănătate a tuturor participanților la întrecerile baschetbalistice din țara noastră, Comitetul pentru Situații de Urgență din cadrul Federației Române de Baschet, întrunit în ședința extraordinară din 20 martie 2020, decide:
1. Prelungirea perioadei de suspendare a tuturor competițiilor oficiale de baschet organizate sub egida FRB/AJB/AMMB până la încheierea stării de urgență pe teritoriul României.
2. Interzicerea tuturor antrenamentelor sportive colective pe durata stării de urgență pe teritoriul României.
3. Amânarea Adunării Generale Ordinare, convocată inițial pentru data de 14 aprilie, pentru o dată ulterioară, care va fi aprobată de Consiliul Director al FRB. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.