„România poate ajunge la faliment!”

1
0

  • PSD Argeș



În ciuda declaraţiilor premierului Florin Cîţu care anunţă o creştere economică, PSD Argeş anunţă că realitatea este una sumbră. Din cauza împrumuturilor mari din timpul guvernării de dreapta, România se află în impas şi ar putea intra în faliment. 


„Premierul Cîțu aruncă în spațiul public informații halucinante despre o închipuită creștere economică de 2,9% în primul trimestru al anului în curs „datorită investițiilor”. Ori, datele oficiale arată că, pentru a produce 1 leu, România s-a împrumutat 2,14 lei!

Citiți și: Fermierii argeșeni primesc bani de la statSuma totală a împrumuturilor luate de Guvernele de dreapta se ridică la 280 de miliarde de lei în 2020 și 2021.
Altfel spus, randamentul împrumuturilor consumate este subunitar, respectiv 0,46!!! Nu este nicio performanță! Este un dezastru! Dacă România nu iese rapid din acest cerc vicios, va intra pur și simplu în faliment! În perioada guvernării, PSD raportul dintre împrumurile consumate și creșterea PIB a fost supraunitar!

Între 2017 și 2019, la 34 de bani împrumutați, România a produs 1 leu, cu salarii, pensii și alocații mărite!”, a transmis PSD Argeş. M.S.


1 COMENTARIU

  1. ‘…Între 2017 și 2019, la 34 de bani împrumutați, România a produs 1 leu, cu salarii, pensii și alocații mărite!”

    Ce mistificare!

    In 2017 guvernarea PSD a legiferat asa numita ‘revolutie fiscala’ prin care a transferat taxele de la angajator la angajat.
    Dar pe langa fumigena aruncata presei cu transferul taxelor, PSD a scazut procentul de contributii la Pilonul II (privat) de pensii si a crescut procentul de la Pilonul I (de stat, controlat politic).
    In realitate marirea de pensii din guvernarea PSD s-a facut prin imprumuturi externe si prin devalizarea Pilonului II, adica prin sacrificarea pensiilor generatiei ‘decreteilor’.
    Peste 8-10 ani ‘decreteii’ vor incepe sa primeasca pensii si nu va avea cine sa contribuie la Pilonul I (pentru ca generatia ‘PRO-Stii Si Castigi’ este redusa numeric datorita scaderii natalitatii din anii 1990)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.