- Din punctul meu de vedere
Așa e viața, adevărul și minciuna se împletesc adeseori. Exact când mă pregăteam să încep acest articol, am găsit o declarație a lui Claudiu Năsui care m-a măgulit total:
– ”România va fi puternică în momentul în care politicienii realizează că banii contribuabililor sunt sacri,” a zis dl ministru al Economiei.
Vă rog să repetați de câteva ori, cu voce tare, spusele dlui Năsui, fiindcă eu am făcut-o și m-a cuprins un fel de amorțire cerebrală, aproape o stare de colaps, abia reușesc să mai adaug ceva.
Poate că ar trebui nici să nu mai scriu articolul, să repet până la final fraza aceasta năsuiască:
– ”România va fi puternică în momentul în care politicienii realizează că banii contribuabililor sunt sacri.”
Sacri pe naiba !
În fond, reducem cheltuielile cu personalul din ministere, micșorăm statul, dar cheltuim banii ”sacri” ai contribuabililor pe dobânzile de la împrumuturi, iar împrumuturile au devenit noul sport național.
România se împrumută cum nu a mai făcut-o niciodată în istorie, se împrumută la cele mai mari dobânzi practicate în Europa, în schimb națiunea trebuie să se bucure că economisește salariul unui dorector de minister pe care îl dă afară dl Năsui.
Așa se împletesc adevărul și minciuna.
Dl Năsui vrea să avem un stat cât mai mic, o spune chiar el:
– ”Avem nevoie de un stat mic și concentrat pe ce trebuie să facă.”
Statul trebuie să fie mic, în schimb, ONG-urile care se ocupă cu treburile statului trebuie să fie mari, fiindcă pe ele nu le controlează nimeni, nu le votează nimeni.
Înlocuim statul cu ONG-urile și rezolvăm definitiv problema controlului democratic asupra treburilor țării.
Precum se împletesc în șnurul mărțișorului firul alb cu firul roșu, așa se împletesc adevărul și minciuna. Dacă s-ar putea, actuala guvernare ar reduce statul la dimenisiunea unui bob de mazăre.
Să dăm statul la o parte pentru a lăsa loc mai mult în decizii pentru multinaționale și uneltele lor numite strălucitor organizații non – guvernamentale”.
Facem economie de un leu și ne lăsăm furați de o mie de lei.
Vara asta statul aproape că va deveni unul și același lucru cu pixul lui Florin Cîțu. Unii colecționează obiecte care au aparținut unor vedete din cinema sau sport, eu mi-aș dori să facem un muzeu național al pixului în care să existe un singur exponat, anume pixul lui Cîțu, cel cu care se împrumută strategic și cu care va repartiza bani la rectificare susținătorilor săi din PNL.
Așa ceva chiar nu s-a mai întâlnit în 30 de ani de guvernare, anume să folosești ”banii sacri ai contribuabililor” pentru a cîștiga alegeri în partid.
Bine zice eurodeputatul Dragoș Benea:
„Veşti minunate pentru români, dar îndeosebi pentru primarii şi preşedinţii de CJ-uri de la PNL: drumul spre fericire trece prin pixul premierului Cîţu şi e condiţionat de votul pentru candidatul Cîţu la congres! Asta e logica rectificării bugetare programate întâmplător de Cîţu în a doua jumătate a lui august, cu fix o lună înainte de congresul PNL”, a scris marţi, pe Facebook, Dragoş Benea.
Asta se întâmplă cu ”banii sacri ai contribuabililor”.
Cea mai tare declarație a verii aparține însă lui Adrian Năstase. Merită și ea recitită cu voce tare până ne ia amețeala. Iat-o:
– „Nu ştiu dacă românii vor avea un candidat în 2024. Cred că asta este problema,” a spus Adrian Năstase la Antena 3.
– ”După părerea mea, pe termen mediu, şi mă gândesc la anul 2024, care va fi un an electoral absolut, cu alegeri locale, prezidenţiale şi parlamentare, Iohannis nu îi va putea ajuta din nou cu formarea guvernului. Vom vedea ce candidat va fi, vom vedea şi marile puteri europene ce candidaţi îşi vor alege pentru alegerile din România. M-aş mira să nu se întâmple aşa. Nemţii au câştigat o tură, nu ştiu dacă urmează francezii, nu cred că americanii nu vor fi interesaţi sau ruşii. Bătălia în 2024 va fi foarte complicată”, a mai declarat Năstase.
Cum se împacă ideea că banul contribuabilului este sacru cu aceea că bietul contribuabil nu va avea candidat la președinție ?
Distrugerea României este un joc de șah în care marii maeștri dau declarații strălucitoare și știu mutările până la încheierea partidei.
În final, vă propun un mic experiment. Mai întâi, la declarațiile lui Năsui și Adrian Năstase, adăugăm o declarație de ieri a lui Florin Cîțu:
– ”Când stăteam în Noua Zeelandă alergam până la locul de muncă, acolo au dușuri la locul de muncă, te poți schimba și începe astfel ziua. Am văzut acest tip de mobilitate în marile capitale ale lumii, există un adevărat model în acest sens.”, a spus Florin Cîțu.
Citiți și: 28 de jucători pentru Liga 1Care dintre cele trei declarații este mai spectaculoasă, pe care o va reține românul ?
Evident, declarația lui Cîțu, pe care, de asemenea, vă invit să o citiți de câteva ori cu voce tare.
Ce făcea dl Cîțu când ”stătea” în Noua Zeelandă ?
Alerga până la locul de muncă.
Ce căuta dl Cîțu în Noua Zeelandă ?
Acum chiar că vreți să știți cam multe. Hai, la revedere până la ediția următoare a rubricii și nu uitați că banul dumneavoastră este sacru.
A zis Năsui. Gheorghe Smeoreanu (Această rubrică apare în zilele de luni și joi)