Poliţiştii şi jandarmii verifică tot ce mişcă!

1

De cum a intrat în vigoare Ordinul Militar 2 privind de­plasările pe timpul nopţii, polişiştii şi jandarmii argeşeni au declanşat o amplă acţiune. Au fost ve­rificate persoane care se deplasau pe jos sau cu maşina. Peste 700 de argeşe­ni au fost legitimaţi. A curs cu amenzi, pentru cei care nu au respectat legea.
Structurile MAI au desfășurat o activitate intensă în ceea ce privește verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr. 2 din 21.03.2020. Astfel, în cursul serii de luni, începând cu ora 22:00, echipe mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali, au efectuat o acțiune în timpul căreia au fost verificate peste 450 de autovehicule și legitimate aproximativ 700 de persoane. Oamenii legii nu au ţinut cont că afară ninge ci au stat pe străzi ore lungi. Au constatat că în ciuda recomandărilor unii nu au ţinut cont şi au plecat noaptea din locuinţă fără declaraţiile obligatorii pentru astfel de deplasări.
Aproximativ 150 de amenzi
Pe durata verificărilor unii dintre cei care nu erau în regulă au încercat să-i mintă pe oamenii legii invocând motive stupide. Minciunile au fost de genul „nu am ştiu de ordonanţă” până la „am ieşit la cumpărături”. Au fost şi cetăţeni oneşti care au prezentta documentele fiind în regulă. O şoferiţă care a văzut aglomerarea de maşini ale MAI şi oameni ai legii pe stradă, a oprit din proprie iniţiativă şi precizând că vine de la serviciu, a întrebat: „Doriţi să mă verificaţi? Am adeverinţă de la locul de muncă!” Au fost aplicate aproape 150 de sancțiuni contravenționale în cuantum de peste 200.000 de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor art.5, alin.1, din Ordonanța mai sus menționată. Sancţiunile prevăzute de lege sunt de la 100 la 5.000 de lei. M.Sandu Foto. C. Tudor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.