Robert Glinţă, favorit la podiumul olimpic!

0
0

  • Înotorul piteştean a plecat la Tokyo cu ambiţii mari



Al doilea avion care transportă sportivii români ce vor participa la Jocurile Olimpice 2020 a decolat acum câteva zile de la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, spre Tokyo. Printre ei se numără și patru înotători români.


Robert Glință, David Popovici, Daniel Martin și Bianca Costea sunt cei patru sportivi care vor reprezenta România în probele de înot de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, competiţie care se desfăşoară în perioada 23 iulie – 8 august.

Ei sunt însoțiți în Japonia de antrenorii Mugur Tomescu și Adrian Rădulescu. La plecare, care a avut loc de la Salonul Oficial, sportivii au fost încurajați de președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, de secretarul general COSR, George Boroi, de președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modren, Camelia Potec, dar și de secretarul general al FRNPM, Matei Giurcăneanu.

Campion european la 100 m spate

Glinţă este cel mai valoros înotător român şi este cotatz cu şanse reale la o medalie. Robert a cucerit medalia de aur în proba de 100 m spate la Campionatele Europene din luna mai de la Budapesta.

Citiți și: Program de testare pentru hepatita B, C şi D, la Câmpulung!A fost practic prima medalie câştigată de România la un Campionat European de natație pentru seniori, în probele masculine, și cea dintâi după o pauză de 17 ani – ultima realizare de acest gen fiind reușită de Camelia Potec în 2004, la Madrid, în proba de 200 m liber. În afară de titlul continental, înotătorul piteştean în vârstă de 24 de ani şi-a trecut în palmares şi argintul la 50 m spate. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.