Înotătorul Robert Glință, în finala olimpică la 100 metri spate!

0
0



Înotătorul piteştean Robert Glință s-a calificat luni dimineaţă în finala probei olimpice de 100 de metri spate. Campionul european a încheiat prima semifinală pe locul 4, cu 53,20 secunde, rezultat care i-a adus calificare, cu al optulea timp.


A fost o luptă teribilă pentru un loc în finală, în afara listei cu calificați rămânând, pentru o sutime de secundă (53,21), japonezul Irie Ryosuke, triplu medaliat olimpic la Londra 2012. Robert și-a îmbunătățit timpul față de serii, când a înotat 53,67 și sperăm să continue pe această linie iar în finală să coboare sub 53 de secunde!.

Lupta pentru medaliile puse în joc de CIO se va da în această dimineață, la ora 4:59 (ora României)!.Pentru Robert este a doua finală olimpică după cea de la Rio de Janeiro, din 2016, la care argeşeanu a terminat proba de 100 m spate pe locul 8. Tot luni dimineaţă, un alt înotător român a reușit calificarea în finala olimpică: David Popovici la 200 m liber (1:45,68 / al șaptelea timp)!.

”Nu sunt deloc mulţumit de felul în care am înotat”

Deși a obținut calificarea în finala probei de 100m spate, sportivul piteştean a spus că este nemulţumit de forma sportivă în care se află: „Mă bucur că a fost o cursă mai bună decât în serii, că am îmbunătățit timpul și, m-a ajutat bunul Dumnezeu să intru în finală la o sutime de secundă față de locul 9. Mai am o șansă și încerc să profit la maxim de ea. În cele 24 de ore până la finală să mă concentrez pe recuperare și refacere.

Vreau să-mi adun toate forțele ca să reușesc o cursă de care să fiu eu mulțumit. Nu sunt deloc mulțumit de felul în care am înotat la această ediție, mai am o șansă să-mi schimb părerea” a declarat Glinţă pentru Gazetei Sporturilor. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.