Firmele riscă amenzi de 70.000 lei!

0

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunțat ieri că Direcţia Generală Antifraudă Fiscală monitorizează co­merţul cu produse care au înregistrat creşteri semnifica­tive nejustificate ale preţurilor.
Scopul acestor controale care vor fi efectuate în toată țara este asigurarea unui mediu concurenţial onest şi a accesibilităţii mijloacelor de prevenire a infectării cu noul coronavirus. Inspectorii verifică dacă se respectă măsurile suspendării: comercializării consumului produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice în restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice; activităţilor comerciale sportive, de organizare jocuri de noroc, sau furnizare tratament balnear şi de îngrijire personală; comerţului cu amănuntul al produselor şi serviciilor în centrele comerciale cu suprafaţă de vânzare mai mare de 400 de metri pătraţi în care-şi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici.
Potrivit Direcţiei Generale Antifraudă, firmele care încalcă măsurile stabilite în ordonanţele militare pot fi amendate cu până la 70.000 de lei:
„Încălcarea de către persoane juridice a măsurilor stabilite în ordonanţele militare se sancţionează cu amendă contravenţională de la 1.000 lei la 70.000 lei (conform art. 28 din OUG nr. 1/1999, cu modificările şi completările ulterioare), precizează ANAF în comunicatul remis joi. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.