Peste 120 de copii din mai multe localități ale județului Argeș participă la tabăra de meșteșuguri tradiționale organizată în această săptămână de Consiliul Județean și Școala Populară de Arte și Meserii Pitești.
Micii artizani împreună cu meșterii lor s-au reunit, ca-n fiecare an, la Dâmbovicioara și se întrec în măiestrie fiecare dintre ei lăsând în urmă o moștenire frumoasă care vorbește despre Argeș și oamenii lui. Atelierele de lucru se desfășoară în complexul turistic Dealul Sasului din Dâmbovicioara, una dintre cele mai bogate zone etnofolclorice ale Argeșului.
Într-o lume acaparată de wi-fi, telefoane și tablete, tabăra de meșteșuguri tradiționale este, pentru copii, o experiență unică, în care își construiesc amintiri de neuitat: învață lucruri noi, leagă prietenii, lucrează și se distrează în același timp, în natură, alături de colegi care au aceeași pasiune – arta tradițională.
Pe lângă atelierele de țesut-cusut, olărit, sculptură în lemn, fierărie, confecționat păpuși sau instrumente muzicale, copiii din tabăra de meșteșuguri au posiblitatea să-și testeze și talentele muzicale sau artistice, pentru că profesorii de la Școala Populară de Arte susțin și ateliere de pian, vioară, chitară și instrumente de suflat, de pictură, de dans modern și chiar de actorie.
Tabăra de meșteșuguri tradiționale este un eveniment emblematic al Școlii Populare de Arte, finanțat exclusiv de Consiliul Județean Argeș. M.D.