Şi-a înscenat accidentul pentru asigurare

0



Un BMW seria 7, serios avariat, a fost miza unor despăgubiri de zeci de mii de lei. Proprietarul nu a ajuns să-şi primească banii, fiind demarată o anchetă în acest caz. S-a stabilit că „accidentul” nu a avut loc aşa după cum declarase proprietarul fiind vorba de o înscenare. Trei bărbaţi, care au pus la cale înşelăciunea, au fost reţinuti, ultimul ajungând în arest marţi.


„Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și tentativă de înșelăciune, și au reținut un tânăr de 22 de ani, din Pitești.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că cel în cauză ar fi declarat aspecte neconforme cu realitatea, cu privire la împrejurările producerii unui eveniment rutier, în ziua de 28 iulie 2019 și ulterior, cu scopul inducerii în eroare a unei firme de asigurări, pentru obținerea de despăgubiri în cadrul procedurii de protocolare a unui eveniment rutier” a declarat Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Au declarat că duba a lovit BMW-ul

Potrivit anchetei, întreaga înşelăciune a fost pusă la cale de Cosmin Cristian P., de 30 de ani, din Piteşti. Acesta avea un BMW seria 7 pe care pe care l-a lovit , avariindu-l în proporţie mare.

Ca să obţină banii de la firma de asigurări, acesta i-a convins pe Ionuț-Adelin S., de 22 de ani şi pe Robert-Gabriel N., de 22 de ani, ambii din Pitești să susţină în faţa autorităţilor şi la firma de asigurări că ei au fost implicaţi în accident. Unul dintre tineri a declarat că se afla la volanul BMW-ului şi celălalt la volanul unei dubițe şi că, în timpul unei manevre duba a lovit limuzina. BMW-ul a fost dus în service iar devizul de reparaţii a fost estimat la aproximativ 70.000 de lei, potrivit anchetatorilor. Astfel au apărut primele semne de întrebare, fiind demarate cercetări.

Plasați sub control judiciar

În cele din urmă, poliţiştii  Biroului de Investigații Criminale Pitești au stabilit că a fost vorba de o înscenare. Plata nu a fost făcută de firma de asigurări iar pe numele celor trei a fost demarată acţiunea penală. Pe data de 28 iulie, au fost reţinuţi de Cosmin Cristian P şi. Ionuţş Adelin S. pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și tentativă de înșelăciune, fiind plasaţi sub control judiciar.

În acea perioadă, Robert-Gabriel N. era plecat în străinătate. Marţi după ce s-a întors în ţară, a fost reţinut şi acesta. Ieri tânărul a fost eliberat tot sub măsura controlului judiciar.

A mai fost reținut după ce vândut un BMW cu acte false

Proprietarul BMW-ului a mai fost reţinut în luna ianuarie a acestui an după ce a vândut cu acte false un BMW X6 unei familii din Galaţi.  Autovehiculul aparţinea unei persoane din judeţul Teleorman, fiindu-i lăsată lui Cosmin Cristian P. drept garanţie în contul unui împrumut. Ulterior, pretinzând că este proprietarul din acte, acesta a vândut  autovehiculul semnând contractul de vânzare-cumpărare în fals, inducând în eroare cumpărătorul cu privire la identitatea sa. Acesta i-a transmis cumpărătorului documentul cu privire la înstrăinarea autovehiculului în cauză, având aplicată în fals viza organului fiscal al primăriei. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.