Gogoşi cu substanţe cancerigene!

0

  • Alertă!



O alertă alimentară a fost lansată de Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind gogoşile vândute în marile lanțuri de magazine din România. Acestea conţin substanţe cancerigene, interzise în Uniunea Europeană, susţin specialiştii. De asemenea, două tone de chiftele contaminate cu un pesticid cancerigen au fost restrase de la vânzare.


În marile lanțuri de magazine se comercializează gogoși contaminate cu oxid de etilenă, o substanță cancerigenă interzisă în Uniunea Europeană. Reprezentanții ANSVSA spun că au primit o alertă alimentară din Franța, pentru rechemarea unor gogoși care conțin această substanță.

Pentru moment, informarea pentru consumatori de rechemare a produsului nu a fost publicată pe site-ul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Au fost retrase însă, de la vânzare două tone de chiftele contaminate.

Chiftele retrase de la vânzare

Miercuri, autoritățile au descoperit două tone de chiftele în hypermarketurile din România, contaminate cu oxid de etilenă. Consumate pe termen lung, aceste produse care conțin oxid de etilenă pot duce la tulburări cardiace, pulmonare sau chiar la cancer, spun medicii.
”Este vorba despre 2 tone de chiftele în care s-a identificat prezența de oxid de etilenă.

Am fost notificați aseară de către un alt stat membru. Și pe această cale atrag atenția, în mod deosebit, lanțurilor de supermarketuri care au comercializat aceste chiftele să afișeze public la vedere care este tipul și lotul acestora, astfel încât consumatorii care îl au în frigider să îl poată returna sau să îl poată identifica, astfel încât să putem evita consumul acestor produse.

Încă de aseară au fost retrase de pe rafturi. Însă au fost comercializate aceste produse și de aceea rog public celelalte supermarketuri de îndată să afișeze la intrarea în magazin despre ce lot este vorba, astfel încât consumatorul să îl poată readuce.

Atrag atenția comercianților care comercializează în România produse alimentare că au obligația ca acestea să fie sigure. În cazul în care în acestea se depistează un risc, sunt obligați să informeze de îndată consumatorul. Altfel, vom lua măsuri drastice, până la suspendarea unor platforme sau activității acelor supermaketuri. Nu ne jucăm cu siguranța cetățenilor ”, a declarat Mihai Ponea, directorul Autorității Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.