Al doilea eșec în preliminariile Campionatului Mondial!

0

  • Belarus – România 77-72 (19-19, 19-20, 22-22, 17-11)



Naționala de baschet masculin a României a pierdut și al doilea meci al precalificărilor pentru FIBA World Cup 2023. Tricolorii pregătiți de selecționerul Tudor Costescu au cedat cu 77-72 în confruntarea cu Belarus disputată la Riga, iar șansele de calificare la turneul final s-au redus simțitor.


Tricolorii au început bine meciul și au marcat primele 5 puncte. Belarus a replicat și scorul a ajuns la 9-9, după 6 minute scurse din actul inaugural. A urmat un parțial de 9-0 pentru adversarii noștri din această seară. Românii nu au cedat iar tripla lui Patrick Richard a stabilit scorul după primul sfert, 19-19. Elevii lui Tudor Costescu au avut inițiativa în actul secund, când s-au aflat în mare parte la conducere.

La pauza mare, România conducea cu 39-38. După revenirea de la cabine, echilibrul s-a menținut o bună perioadă de timp până când Belarusul s-a distanțat la 6 puncte. Tricolorii au revenit prin tripla lui Patrick Richard iar înaintea ultimei secvențe aveau un avantaj de un punct, 61-60. În ultimul sfert, bielorușii au fost mai lucizi sub panou și au reușit să se impună la 5 puncte diferență. Principalul marcator al României a fost Patrick Richard cu 14 puncte, plus 5 recuperări și 2 pase decisive.

Emanuel Cățe a fost cel mai eficient cu 13 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Lucas Tohătan a terminat cu 11 puncte și 6 pase decisive. Tudor Gheorghe și Mihai Măciucă, cei doi jucători ai BCM U FC Argeș, au terminat partida fiecare cu câte 5 puncte. Principalii marcatori ai Belarusului au fost Kyril Sitnik, cu 20 de puncte, urmat de Yauheni Beliankou, cu 13 puncte și Uladzislau Blizniuk, cu 11 puncte. M.D.