Dezinfecție pe străzi și în locuri publice!

1
0

Noile reglementări prevăd ca locurile publice, străzi și mai nou, scările de bloc, să fie dezinfectate. Primăria Pitești a demarat acțiuni în acest sens, în cursul nopții de luni spre marți, angajați ai Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului, Administrația Domeniului Public și S.C. Salpitflor Green S.A. au acționat în acest sens. Potrivit primarului Cornel Constantin Ionică, municipalitatea dispune de 16.000 de litri de dezinfectant și se află în procedură de achiziție pentru dozatoare ce vor fi montate în scările de bloc. De asemenea străzile sunt dezinfectate și la Bascov.
„Avem soluții, atomizoare cu dozatoare şi vom începe la noapte de la ora 3.00 (n.r luni spre marți), pe străzi, în parcuri, în pieţe şi în locurile publice. Pe străzi vor merge maşini-cisterne dotate cu echipamente care permit dozarea dezinfectanţilor. În pieţe, trotuare, parcuri, intrăm cu atomizoare. Am demarat procedurile de achiziţie şi am dat comandă la furnizori pentru dezinfectatoare. Am plasat comenzile dar ne-au spus că nu au. Vă daţi seama că toţi primarii din ţară vor. Toţi au cerut. Noi am dat comandă dar nu ne-au asigurat că vin repede. Vom interveni ciclic, în măsura în care primim, cât va fi nevoie. 100 de dozatoare dacă primim, le montăm şi tot aşa, cât timp va fi nevoie”, a declarat Cornel Constantin Ionică. De asemenea tot de ieri a început să se fac dezinfecţie în comuna Bascov. Cisternele au fost scoase de străzi fiind stropite cu dezinfectant. M. Sandu
Noi acțiuni de igienizare, la Mioveni
În baza planului de măsuri adoptat de Consiliul Local Mioveni și Comitetul Local pentru Situații de Urgență, pentru a limita pericolul infecției cu coronavirus, în scop preventiv, în week-end au avut loc noi acțiuni de dezinfecție și igienizare, la nivelul orașului.
Astfel, în ultima zi lucrătoare din săptămâna trecută, a avut loc o campanie de dezinfecție a tuturor spațiilor din Policlinica Mioveni;. De asemenea, în aceeaşi zi dar şi sâmbătă,a fost o campaie de spălare a străzilor cu substanțe dezinfectante și clor. Mai mult, sâmbătă și duminică a avut loc o acțiune de dezinfecție și igienizare a spațiilor din Piața Agroalimentară „Dacia”, motiv pentru care în cele două zile activitatea din piață a fost întreruptă. Tot în scop preventiv, pentru a limita pericolul infecției cu coronavirus, acțiunile de dezinfectie și igienizare cu substanțe dezinfectante și clor au continuat în cartierele orașului. Pe străzile mai înguste, unde nu s-a putut intra cu utilajul pentru a desfăşura aceste acţiuni s-a revenit ieri, cu un utilaj de dimensiuni mai mici, astfel încât sa fie posibilă dezinfecţia şi igienizarea acestora.
Tot în baza programului intensiv de igienizare și dezinfectie impus de Servicii Edilitare pentru Comunitate, program menit să combată îmbolnăvirile cu coronavirus – COVID-19, dată fiind evoluția acestei situații, acțiunile de curățenie și igienizare a orașului și cartierelor continua. Străzile și inclusiv trotuarele principale au fost spălate cu substanțe dezinfectante și clor, astfel ca toate spaţiile exterioare să fie cât mai sigure pentrulocuitorii oraşului. De asemenea și la sediul S.Ed.C Mioveni s-au desfășurat acțiuni de dezinfecție. “Autoritățile se coordonează în activităţi comune de prevenţie și control, însă și locuitorii trebuie să fie responsabili și să respecte indicaţiile specialiştilor pentru a preveni o eventuală îmbolnăvire” ne-a spus Nicolae Tudose, directorul societăţii.  S.M.

1 COMENTARIU

  1. i ati facut oameni pe nesimtitii aia care dau cu apa pe strazi,sper sa infunzi puscaria tovarase primar,dumneata si cei care au obtinut acest contract.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.