Amenzi date și sucuri, afumături și brânză confiscate

0
0

  • Noi controale ale DSV, pe marginea drumului la Rucăr și Dâmbovicioara



DSVSA Arges a efectuat zilele trecute o acțiune de recontrol pe traseul Comuma Rucăr – Comuna Dâmbovicioara, în vederea verificării modului de comercializare al produselor alimentare de origine animală și nonanimală de către producătorii particulari.  


Cu această ocazie au fost controlați un număr de 8 producători particulari care  comercializau direct către consumatorul final produse alimentare de origine animală și nonanimală. Pentru nerespectarea conditiilor sanitare veterinare de comercialziare a produselor alimentare toți producătorii particulari verificati au fost sancționați contravențional conform HG 984/2005 cu amenzi în valoare totală de 8400 lei.

Cu această ocazie s-a constatat prezența la vânzare a unor băuturi declarate sucuri naturale din fructe (aproximativ 41 litri), cu aspect organoleptic necorespunzător (culoare improprie fructului declarat, aspect filant la turnare, recipienți neigienizați), pentru care s-a procedat la confiscarea si denaturarea acestora.

Cantitatea de 22 kg produse din carne (cârnați și afumături) și 50 kg de caș afumat și brânză de burduf, fără elemente de identificare și comercializate în condiții improprii, a fost de asemenea confiscată și denaturată. DSVSA Argeș recomandă consumatorilor să achiziționeze produse alimentare de origine animală și nonanimală numai din unități înregistrate și autorizate sanitar veterinar și care sunt depozitate și comercializate în condiții corespunzătoare de igienă. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.