Atenție la costurile ascunse ale PNRR!

0



Deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu aduce în atenția opiniei publice o analiză făcută de cunoscutul economist și profesor universitar în cadrul Academiei de Știinţe Economice, Mircea Coșea. Acesta spune că PNDR, dacă va fi aprobat de comisia europeană, va veni cu o serie de costuri ascunse.  


Simona Bucura Oprescu a precizat: „Conform reputatului economist Mircea Coșea, Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) vine, de fapt, cu o serie de costuri ascunse. Pentru a accesa fondurile europene aferente PNRR – nu doar nerambursabile, ci și împrumuturile – guvernanții de dreapta ar urma să introducă taxe noi (inclusiv de mediu), iar taxele și impozitele actuale ar urma să fie majorate.

În acest context, spre sfârșitul anului în curs puterea de cumpărare nu va fi deloc în creștere, cum tot anunță guvernanții de dreapta, ci, din contră, va fi în scădere. Așadar, PNRR-ul României, care a fost respins de trei ori de către Comisia Europeană și care nici acum nu este aprobat, nu va însemna doar lapte și miere cum promit guvernanții, ci și costuri suplimentare pe care românii vor trebui să le suporte. Guvernul trebuie să facă publice încă de pe acum aceste costuri, astfel încât românii să știe la să se aștepte!” M.S.