Trimişi în judecată pentru taxa de protecţie!

0



Doi tineri, între ei un minor, în vârstă de 15 ani, riscă o pedeapsă cu închisoarea de maximum 7 ani dacă vor fi găsiţi vinovaţi, fiind trimişi în judecată sub acuzaţia de şantaj. Aceştia au cerut taxă de protecţie altor doi tineri pe care i-au ameninţat cu violenţe dacă nu vor plăti. Ca să achite „datoria” victimele şi-au amanetat telefoanele. 


Timp de o săptămână, în perioada 12-19 iulie, Alexandru Ionuţ B., de 22 de ani, din Piteşti, împreună cu un minor de 15 ani au ameninţat doi tineri, de 21 de ani, respectiv 17 ani, ambii din Pitești, în mod repetat, cerându-le bani pentru liniştea lor.

Agresorul le pretindea taxă de protecţie, ca să-i lase în pace. Cum persoanele vătămate au motivat că nu au bani pentru a plăti, au fost ameninţate şi ţinute într-o stare de tensiune permanentă pentru a face rost de bani. La două dintre scenele de intimidare a participat şi minorul în vârstă de 15 ani. Cum agresorii le aminteau continuu primejdia care îi vizează, tinerii s-au dus şi-au amanetat telefoane şi cu banii obţinuţi au achitat taxa de protecţie în valoare de 1.400 de lei.

Imediat după ce au plătit au făcut plângere, cazul fiind preluat de  polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale. Oamenii legii au întocmit pe numele autorilor dosare penale pentru şantaj , respectiv complicitate la şantaj. Pe data de 27 iulie, Alexandru Ionuţ B. a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind prezentat instanței, care a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. Anchetatorii  au finalizat cercetările. Dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi cei doi riscă pedepse cu închisoarea de la 2 la 7 ani. M.S.