ATV cuprins de foc în timpul mersului!

0



Conducătorul unui ATV a trăit clipe de groază luni seara, când vehiculul a luat foc în timpul mersului. Bărbatul în vârstă de 30 de ani, din Piteşti, a apucat să coboare şi să-şi ia actele. Apoi s-a uitat neputincios cum vehiculul, în valoare de 9.200 euro, s-a făcut scrum. Reprezentanţii firmei de la care a fost cumpărat ATV-ţul spun că vor cere o expertiză pentru a se stabili cu certitudine ce a provocat incendiul şi dacă sunt cauze ce nu-i pot fi imputate proprietarului, îi vor restitui banii.


Piteşteanul, în vârstă de 30 de ani, se afla în apropiere de Centrul de Diagnostic şi Tratament, din Pitești, când a văzut ieşind fum din partea din faţă. „ATV-ul era cumpărat de nou. Aveam cu el 700 de kilometri. E luat de la Mărăcineni. I-am făcut primul schimb de ulei la 300 de kilometri cum se face. M-am dus să mă plimb cu el, să-l alimentez. Am văzut că-mi iese fum din partea din faţă.

Am tras imediat pe dreapta să pot să-l imobilizez. Noroc că am scos şi acte, tot din el, plus, am putut să cobor foarte repede. A ars ca o torţă. A ieşit fum, fum, fum, după-aceea şi din faţă şi din spate a ieşit flacără deschisă. Nu ştiam să aibă vreo problemă, l-am cumpărat de nou. Este în garanţie! Nu am ieşit cu el în offroad sau să fi făcut eu ceva la el. M-am şi speriat! Este o pagubă mare. Să vedem cine suportă paguba. Am asigurare, este nou. Abia l-am luat în evidenţă la primărie acum o săptămână. O sa-i sun pe cei de la firmă”, declara proprietarul imediat după incendiu.

Va fi cerută o expertiză

Deşi pompierii au fost chemaţi şi au ajuns repede la faţa locului, nu au mai putut salva ATV-ul. Reprezentanţii ISU Argeş au precizat: „Detaşamentul de Pompieri Piteşti a fost solicitat să intervină la un incendiu survenit la un ATV. Ajunşi la faţa locului am văzut că ardea cu flacără deschisă, generalizat, un ATV aflat în mers. A fost rezervorul plin e benzină.

Proprietarul susţine că i-a făcut plinul mai devreme, însă noi am putut să acţionăm la timp pentru a nu provoca alte pagube. Putea să explodeze. Cel mai mare pericol putea fi de extindere la locuinţele învecinate”, a declarat plutonier adjunct şef Bogdan Picurici. Vehiculul a fost distrus complet, doar puțin din partea din față a mai rămas neatinsă de flăcări. Incendiul s-a propagat cu repeziciune deoarece caroseria și alte elemente sunt făcute din material combustibil. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este de natură electrică, după cum au precizat reprezentanţii ISU Argeş.
Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Piteşti au întocmit dosar penal pentru distrugere, demarând cercetări în acest sens.

La rândul lor, reprezentanţii firmei care a vândut ATV-ul şi a realizat schimbul de ulei spun că vor cere o expertiză cu ajutorul căreia poate fi stabilită cauza exactă a izbucnirii incendiului. De asemenea au precizat că în funcţie de rezultatul expertizei proprietarul va fi despăgubit. M.Sandu