Strategia Martingale la pariuri sportive

0

Majoritatea celor care joaca la pariuri sportive o fac strict pentru distractie. In acelasi timp insa, exista si foarte multi jucatori care isi doresc in mod special sa obtina profit din pariuri. Acestia din urma apeleaza des la diferite sisteme de joc si strategii menite sa le creasca sansa de reusita.

Despre o astfel de strategie iti voi oferi toate informatiile in randurile urmatoare. Este vorba despre strategia Martingale, pe care multi pariori o aplica cu succes si care iti poate aduce castiguri pe termen lung.

Ce este strategia Martingale?

Strategia Martingale reprezinta probabil cel mai cunoscut sistem printre jucatorii la pariuri. Bineinteles, ea a fost ulterior adoptata si de cei care joaca alte jocuri de noroc, cum sunt ruleta sau loto, de exemplu.

Strategia Martingale este una cu o istorie indelungata. Specialistii sustin ca ea a fost pentru prima data aplicata la jocul de tip “cap/pajura”, in secolul 18 in Franta. De atunci insa aceasta a devenit din ce in ce mai populara, iar in ziua de astazi este aplicata de multi pasionati de gambling.

Cum se aplica sistemul Martingale la pariuri?

Aceasta strategie este extrem de apreciata si datorita faptului ca este foarte usor de inteles si de aplicat. Strategia Martingale la pariuri presupune parierea pe bilete de cota 2.00 sau mai mare si dublarea mizei dupa fiecare pariu necastigator, pana in momentul in care prinzi un bilet castigator.

In acest fel vei obtine profit cu un singur bilet castigator, indiferent de cate alte pariuri pierzatoare ai plasat inainte.

Vei intelege cu siguranta mult mai usor considerand un exemplu. Asadar, sa presupunem ca pornesti cu o miza de 20 RON si pariezi pe bilete cu cota de fix 2.00. Poti avea urmatorul parcurs:

  • Pariul 1 – pariezi 20 RON pe cota 2.00, iar pariul este pierzator.
  • Pariul 2 – pariezi 40 RON (2×20 RON) pe cota 2.00, iar pariul este pierzator.
  • Pariul 3 – pariezi 80 RON (2×40 RON) pe cota 2.00, iar pariul este pierzator.
  • Pariul 4 – pariezi 160 RON (2×80 RON) pe cota 2.00, iar pariul este castigator.

In acest exemplu se obtine un castig de 320 RON (160 RON x cota 2.00) de pe urma biletului numarul 4, iar investitia totala este de 300 RON. Asadar profitul total este de 20 RON, asta in conditiile in care un singur pariu din cele 4 plasate a fost castigator.

Dupa momentul in care apare pariul castigator strategia se reia de la primul pas, adica se revine la miza initiala si ulterior se aplica progresia mizelor explicata anterior.

Sfaturi pentru a aplica strategia Martingale

Chiar daca este un sistem de joc foarte simplu de inteles si de pus in aplicare, pentru a avea succes cu acesta trebuie sa pariezi in mod inteligent. Tocmai din acest motiv iti voi oferi in continuare o serie de sfaturi pentru a avea sanse cat mai mai de reusita aplicand Martingale:

  • Gestioneaza-ti in mod eficient mizele – este important sa stabilesti miza de start in asa fel incat sa poti acoperi un numar cat mai mare de pariuri pierzatoare. Cu cat mai multe, cu atat mai bine, evident, iar eu iti recomand sa ai buget pentru macar 7 pasi consecutivi.
  • Nu pune prea multe meciuri pe bilet – iti sugerez sa formezi un bilet de cota 2.00 din 2-3 evenimente si nu mai mult. Cu cat adaugi mai multe pronosticuri pe bilet cu atat creste riscul de a pierde.
  • Joaca exclusiv la casele de pariuri online – evident ca Martingale este cel mai bine de aplicat la pariurile online, iar asta nu doar datorita faptului ca este mult mai comod. Plasarea biletelor online este 100% gratuita, in timp ce daca alegi sa pariezi la agentiile stradale vei plati 5% din miza la fiecare bilet, ceea ce pe termen lung conteaza foarte mult.

Avantajele strategiei

Acest sistem de joc evident ca nu ar fi devenit atat de popular daca nu prezenta o serie de avantaje. Acestea sunt:

  • Este usor de inteles si de aplicat – spre deosebire de alte sisteme complicate de joc, strategia Martingale este extrem de simpla de aplicat. Nu ai nevoie nici macar sa tii o statistica detaliata a pariurilor jucate, deoarece poti urmari acest lucru foarte usor direct din istoricul pariurilor de pe site-ul agentiei.
  • Se bazeaza pe pariuri cu sansa mare de reusita – pentru un parior cu ceva cunostinte in domeniu si care stie sa analizeze un eveniment sportiv nu este deloc greu sa prinda o cota de 2.00 castigatoare. Asadar, pariurile pe care se bazeaza strategia Martingale au o sansa mare de reusita si poti avea un procentaj destul de bun al pariurilor castigatoare.
  • Un singur pariu castigator iti asigura profitul – marele avantaj al strategiei este acela ca un singur pariu castigator dintr-o serie iti va aduce profit, indiferent de parcursul anterior.
  • Iti asigura o gestionare buna a bugetului – una dintre marile probleme ale pariorilor, mai ales a celor incepatori, o reprezinta proasta gestionare a banilor. In schimb, prin intermediul strategiei Martingale iti poti controla bugetul intr-un mod destul de eficient, deoarece vei sti mereu cat trebuie sa pariezi.

Dezavantajele strategiei

Bineinteles ca sistemul Martingale nu este unul perfect, pentru ca altfel ar fi fost utilizat de catre toti pariorii. Acesta prezinta si cateva dezavantaje, iar dintre acestea cele mai importante sunt:

  • Ai nevoie de un buget consistent – tinand cont ca trebuie sa dublezi miza dupa fiecare pariu castigator poti ajunge la sume destul de mari de bani. De aceea trebuie sa ai in spate o banca solida, ceea ce multi dintre jucatorii la pariuri nu au.
  • In pasii superiori riscul este foarte mare comparativ cu eventualul profit – cu cat cresti miza cu atat creste si riscul asumat, evident. Problema este reprezentata de faptul ca profitul este aproape acelasi (in functie de cotele pe care pariezi) indiferent de momentul in care prinzi pariul castigator. Asadar, in pasii superiori poti ajunge sa risti sume mari de bani si totul pentru un profit foarte mic raportat la miza.