Începerea noului an școlar, o harababură!

2
0

  • Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș



Asistăm la o harababură îngrozitoare în ceea ce privește modul în care se fac pregătirile pentru începerea noului an școlar, precizează Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș. Într-o declarație de presă acesta a menționat că, în acest moment, nu se știe cum se vor face testările non-invazive, ce dotări vor avea şcolile pentru cursuri online şi ce măsuri concrete vor fi luate.


Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș:
„Ministrul Educației și ministrul Sănătății nu au reușit să facă nimic concret pentru redeschiderea școlilor, prevăzută pentru data de 13 septembrie.
Cu trei săptămâni înainte de a veni la cursuri, elevii, profesorii și părinții nu știu care sunt măsurile care au fost sau vor fi instituite și care vor trebui să fie respectate.

Până în acest moment nu s-a stabilit cum se va face testarea non-invazivă a elevilor și cum se va asigura testarea periodică a profesorilor, școlile nu au fost dotate cu infrastructura digitală necesară pentru desfășurarea cursurilor online sau în sistem hibrid, nu au fost realizate ghiduri metodologice pentru cazurile cu predare exclusiv online sau hibrid în vederea prevenirii eventualelor colapsuri din actul educațional și nu au fost anunțate cu exactitate măsurile pe care profesorii și elevii vor trebui să le respecte odată cu debutul noului an școlar.

Școlile trebuie să funcționeze în siguranță, dar acești guvernanți par de pe altă planetă și nu au învățat nimic din experiența anului trecut când nu au putut face altceva decât să pună pe butuci învățământul din cauza habarnismului care îi caracterizează!” M.S.


2 COMENTARII

  1. Politicianismul de opozitie nu are limite!

    Problema nu e la politicieni, guvernanti sau opozanti,
    ci la poporul român care practic a refuzat în masă vaccinarea.
    Avem un procent de 26% vaccinati și stăm pe procentul ăsta de circa 1 lună.

    Ce să mai facă guvernanții ca să se vaccineze lumea, mai ales profesorii?

    Iar in legatura cu norme metodologice despre cum sa tina profesorii cursuri online,
    aici avem probleme cu generatia de profesori care nu a prins calculatoarele la tinerete,
    iar la maturitate s-au adaptat cum au putut:

    cunosc cazuri de profesori care nu stiu limba engleza! Cumva si-au instalat Windows in limba romana pe laptop, dar cand e sa faca o conferinta online in Zoom nu inteleg ce inseamna cuvantul englezesc ‘share’!!!

    Aici rezolvarea nu se poate da printr-un ordin de ministru sau alt act guvernamental, ci prin rabdarea de a astepta pensionarea acestor profesori.

  2. Despre ce profesori vorbiti tovarasul Minzina,despre cei care aduna bani la inceput de an ,fondul clasei,fara nici o chitanta?
    Despre profesori care nu au chemare pentru aceasta meserie,despre voi care ati facut facultati fara
    numar si acum sunteti tari si mari ?
    Despre profesori care nu vor sa se vaccineze desi au contact permanent cu elevii, dar care primesc tot felul de daruri ,ca altfel nu se poate.
    Ati distrus invatamintul romanesc,cei buni pleaca ca sa ramina nemernici ca voi sa de-a lectii celor tineri,.

    Sa va fie rusine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.