Bărbatul decedat, soţia grav rănită!

0

  • La Mărăcineni



Un bărbat, din comuna Potcoava, judeţul Olt,  şi-a pierdut viaţa iar soţia lui a ajuns în stare gravă la spital după ce maşina în care se aflau a izbit cu putere un gard din beton, la Mărăcineni. Nu se ştie exact cum de a pierdut bărbatul controlul volanului dar este posibil să i se fi făcut rău în timpul mersului. După tragicul accident, la poarta Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti s-au strâns o mulţime de rude şi prieteni ai celor doi soţi, de etnie romă, fiind necesară intervenţia forţelor de ordine pentru a fi menţinută ordinea şi liniştea.


Accidentul a avut loc în cursul dimineţii, cu puţin înainte de ora 9,00. Marian B de 47 de ani, din comuna Potcoava, judeţul Olt se afla la volanul unei dubiţe de transport marfă. Pe locul din dreapta era concubina lui, Maria M., de 45 de ani. Mergeau în direcţia Câmpulung, când, la Mărăcineni, a avut loc nenorocirea. Maşina a părăsit şoseaua şi a izbit violent un gard din beton. La faţa locului au mers pompieri de la Detaşamentul Piteşti şi poliţiştii Serviciului Rutier Argeş.

Găsit în stop cardio respirator

Când au ajuns echipajele la locul accidentului, s-a constatat că bărbatul este în stop cardio respirator. Femeia era rănită grav, dar conştientă. Nu putea să coboare din maşină din cauza leziunilor grave, fiind evacuată de pompieri. Echipajul medical a demarat manevrele de resuscitare în încercarea de a-l salva pe bărbat. Acestea au durat zeci de minute, dar nu au avut rezultatul scontat, fiind declarat decesul. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Argeş a transportat-o pe femeie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Aceasta avea fractură de femur şi multiple alte traumatisme. Era în stare de şoc. Nu a putut spune unde se ducea sau de unde venea, nici să dea detalii despre accident.

Rudele s-au strâns la poarta spitalului

Din cercetările poliţşiştilor nu s-a stabilit clar împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier. Nu existau urme de frânare sau de impact cu o altă maşină. Din spusele concubinei a reieşit că Marian B. era cunoscut cu afecţiuni cardiace. În maşină, oamenii legii au găsit un tensiometru. Nu este exclus ca omul să fi suferit vreun infarct în timp ce era la volan. Trupul neînsufleţit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Argeş pentru efectuarea autopsiei care va stabili cauza morţii.

„În cauză, va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut” a declarat Mădălina Epure, ofiţer de relaţii cu presa al IPJ Argeş. După tragedie, la poarta spitalului s-au strâns zeci de persoane, de etnie romă, rude şi prieteni ale celui decedat şi al soţiei acestuia. Parcarea s-a umplut de oameni care plângeau şi aşteptau veşti despre starea femeii. Echipaje de poliţie din cadrul Secţiei 2, de la Serviciul de Acţiuni  Speciale şi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş au mers în zonă luând măsuri de ordine. M.Sandu foto: C. Tudor