După amenințare și incendiere, procurorul l-a eliberat!

1



Despărţit de soţie de peste 2 ani, un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Dobreşti continuă să-i facă viaţa un calvar. Asta deşi, până acum, împotriva lui au fost emise două ordine de protecţie de către instanţă. Duminică, individul a comis-o iar! A ameninţat-o pe femeie şi pe cumnata acesteia, iar noaptea s-a dus şi a incendiat  o căpiţă de fân de pe proprietatea socrilor. Cu toate că bărbatul reprezintă un real pericol pentru întreaga familie a femeii, ieri acesta a fost eliberat de procurorul de caz, sub măsura controlului judiciar.


Laurenţiu R., de 33 de ani, din comuna Dobreşti este tatăl a doi copii, rămaşi în grija mamei. De doi ani este despărţit, în fapt, divorţul pronunţându-se anul acesta. Fiind cunoscut cu viciul alcoolului dar şi violent atunci când bea, în anul 2020 împotriva lui, Judecătoria Topoloveni a emis două ordine de protecţie, de câte 6 luni fiecare.

Primul a fost dat în luna februarie, ce-al de-al doilea în luna august 2020. Potrivit deciziei judecătoreşti, bărbatul nu avea voie se se apropie la mai mult de 100 de metri de soţie, de copii şi de socrii. De asemenea nu avea voie să se apropie la mai mult de 200 de metri de locuinţa acestora, nici să ia legătura în vreun fel. Mai mult de atât, instanţa îl obliga la consiliere psihologică. Bărbatul a fost condamnat pentru infracţiuni la regimul silvic şi este cercetat pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier.

Reţinut pentru 24 de ore

Duminică, Laurenţiu R. s-a întâlnit pe stradă cu fosta soţie şi cu cumnata acesteia. Era beat şi s-a luat de ele. Le-a înjurat şi le-a ameninţat. Noaptea, individul a vrut să le transmită că nu glumeşte! În jurul orei 4.00 s-a dus într-o grădină ce le aparţine socrilor şi a incendiat o căpiţă cu fân. Din fericire, nu era nicio construcţie în apropiere la care să se extindă focul. Împotriva lui a fost făcută plângere, bărbatul fiind cercetat de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni – Secției de Poliție Rurală Călinești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare și distrugere.

Luni bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar oamenii legii au emis un ordin provizoriu de protecţie valabil pentru 5 zile, potrivit căruia Laurenţiu R. .nu are voie să se apropie de fosta soţie şi de fosta cumnată. Ieri, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni. Procurorul de caz a considerat că nu este cazul să înainteze instanţei propunerea de arestare preventivă şi l-a eliberat luând împotriva lui măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Rămâne de văzut dacă individul va respecta obligaţiile impuse prin măsură. M.Sandu