De la concurs, s-au ales cu dosar penal

0



Doi tineri au mers duminică la Bughea de Jos, să participe la ediţia a V-a a Hard Enduro 2021. Competiţia nu a mai avut loc, iar doi conducători au ajuns cu vehiculele la Câmpulung, deşi, nu erau înmatriculate şi nici nu aveau permis. 


Hard Enduro 2021 a adus la Bughea de Jos mai mulţi iubitori ai sportului pe două roţi, care doreau să participe la competiţia care le testa rezistența pe diverse tipuri de teren. Ploaia torenţială a stricat planurile organizatorilor care s-au văzut nevoiţi să anuleze ziua de concurs. Supăraţi, doi tineri au hotărât să plece acasă pe motocicletele pe care le aduseseră la Bughea pe platformă. Ajunşi în Câmpulung, cei doi au fost opriţi de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung, pe strada Ion Ţicălău. Oamenii legii au verificat documentele constatând că atât Robert Lucain T. de 20 de ani, din comuna Vulcan, județul Braşov cât şi adolescentul, în vârstă de 17 ani, care îl însoţea, au încălcat legea.

Primul deţinea permis numai categoria B, nicidecum categoria A, aşa cum prevede legea, iar cel de-al doilea nu este deţinător de permis de conducere, fiind minor. Mai mult, motocicletele nu erau înmatriculate, acestea putând fi folosite numai în cadrul competiţiei, care nu era organizată pe un drum public. Pe numele celor doi au fost întocmite dosare penale pentru conducerea fără permis şi punerea în circulație pe un drum public a unui vehicul neînmatriculat. Dacă vor fi găsiți vinovaţi, tinerii riscă pedepse cu închisoarea de la 1 la 5 ani. M.D.