Controale intensificate, pentru prevenirea accidentelor de muncă

0



Prefectul Emilia Mateescu a vorbit în cadrul Colegiului Prefectural, care a avut loc vineri, despre accidentele de muncă ce au avut loc în judeţ. Acesta a cerut reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș, intensificarea verificărilor pentru prevenirea acestor accidente. 


Potrivit raportului prezentat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș în perioada 01.01.2021 – 31.07.2021 s-a realizat controlul în domeniul relațiilor de muncă, în domeniul securității și sănătății în muncă și al supravegherii pieței prin aplicarea de măsuri și sancțiuni contravenționale. „În ședința colegiului prefectul a solicitat informații despre verificările efectuate de Inspectoratul Teritorial de Muncă în cercetarea evenimentelor soldate cu accidente de muncă.

Conform informațiilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș principalele cauze ale accidentelor de muncă sunt: neatenția, neinstruirea corespunzătoare a angajaților, efectuarea necorespunzătoare a operațiilor de muncă și efectuarea în afara sarcinii de muncă a unor operațiuni periculoase. În diminuarea numărului accidentelor de muncă o importanță majoră o au măsurile preventive de protecția muncii și conștientizarea pe deplin a măsurilor de către angajați. Prefectul a solicitat Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș intensificarea controalelor în teren pentru prevenirea accidentelor de muncă și protejării integrității corporale și a vieții angajaților.”, a anunţat Cancelaria Prefecturii Argeş. M.S.