18 maşini ridicate de pe domeniul public!

0
0



De la 1 august a intrat în vigoare o hotărâre de consiliu local potrivit căreia, maşinile staţionate neregulamentar sau abandonate pe domeniul public sunt ridicate şi depozitate într-un spaţiu amenajat la Târgul Săptpmânal Bradu. Până acum au fost ridicate 18 autovehicule. Cei care vor să își recopereze maşinile au de plătit taxe de minim 600 de lei. Costurile cresc în funcţie de zilele în care sunt depozitate maşinile ridicate.


„Continuă acțiunea de ridicare a mașinilor distruse sau abandonate, facem curățenie! Vă rugăm să ne semnalați asemenea situații în parcările sau locurile publice din municipiu!

Mulțumesc poliției naționale și poliției locale pentru sprijin! Și celor care au ridicat-o, Administrația Domeniului Public!”, este mesajul transmis de primarul municipiului Piteşti, Cristian Gentea, ieri, după ce muncitorii ADP au ridicat o maşină distrusă, abandonată într-o parcare din Pitești.

Taxa de ridicare, 300 lei!

De la Administraţia Domeniului Public am aflat că din luna august, de la demararea acţiunii, până ieri, au fost ridicate în total, 18 autovehicule.

În data de 27.05.2021, în cadrul ședinței Consiliului Local Pitești, a fost avizată Hotărârea nr. 191/2021 privind aprobarea Regulamentului de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă de pe raza administrativ-teritorială a municipiului Pitești, potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 965/2016 pentru modificarea și completarea Regulamentului de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002. Hotărârea a intrat în vigoare de la 1 august 2021, fiind dusă la îndeplinire de reprezentanți ai Poliției Locale a Municipiului Pitești și ai Administrației Domeniului Public Pitești. Dispoziția de ridicare a autovehiculului se realizează atât de către agenții Poliției Locale Pitești sau, după caz, ai Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, iar activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar se desfășoară, în condițiile legii, de către Administrația Domeniului Public Pitești, instituție care gestionează şi depozitarea în spaţiul special amenajat din incinta Târgului Săptămânal al municipiului Pitești, aflat pe raza comunei Bradu.

Pentru operațiunile de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor se percep de la proprietarii sau deținătorii legali ai acestora, persoane fizice sau juridice, următoarele tarife:
a) 300 lei/vehicul, pentru operațiunea de ridicare;
b) 275 lei/vehicul, pentru operațiunea de transport;
c) 60 lei/vehicul/zi, pentru operațiunea de depozitare.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.