27 de ani, de Curierul zilei!

0
0



În urmă cu 27 de ani, pe 15 septembrie 1994, a ieșit de sub tipar primul numărul al cotidianului Curierul zilei, ce avea să devină cel mai citit ziar din județ, un brand inconfundabil, o publicație cu tradiție. Fondat de Marilena Barață, Constantin Neguț și Gheorghe Smeoreanu, Curierul zilei a ajuns la numărul 8.100, fiind cel mai puternic cotidian de presă locală din România. Curierul zilei a fost și va rămâne principala sursă de informare a argeșenilor și o adevărată școală de presă pentru mulți jurnaliști.


În 27 de ani, Curierul zilei a intrat în fiecare zi în casele argeșenilor cu cele mai de interes știri și articole. Este preferat de cititori pentru multitudinea de informații pe care le aduce cu fiecare număr ieșit de sub tipar. Trecerea la internet s-a făcut treptat, știrile online dublând numărul de cititori.

Mari personalități au vizitat redacția

Au venit în casa Curierului zilei o mulțime de personalități vizitând redacția și stând de vorbă cu echipa de jurnaliști. Lista ar putea fi extrem de lungă dintre aceștia enumerăm doar câțiva: Radu Vasile (fost prim-ministru al României), Călin Popescu Tăriceanu (fost prin-ministru al României), Mircea Ciumara (fost ministru de Finanțe), Mihai Tănăsescu ( reprezentantul României la FMI), regretatul antrenor si fotbalist Nicolae Dobrin, Leonard Dorin Doroftei (campion mondial WBA la box), Corneliu Vadim Tudor ( președinte PRM și europarlamentar), Petre Roman ( fost premier și ministru de Externe), Emil Constantinescu ( fost președinte al României), Nicolae Văcăroiu ( fost prim-ministru al României și fost președinte al Senatului), Adrian Mihai Cioroianu ( fost ministru al Afacerilor Externe ) și mulți alții.

Reviste editate

Încă din primii ani de viață Curierul zilei a adăugat publicației diverse reviste uneori fiind oferite împreună cu ziarul și două suplimente săptămânal. Cel mai longeviv și cunoscut este ”Curier Show”, care a fost editat timp de 10 ani fiind publicate 466 ediții. Revista acoperea o paletă largă de informații și articole de divertisment. La fel de longeviv este ”Curier medical”.

Acesta vine cu sfaturi de sănătate, recomandări de la medici renumiți și o varietate de oferte din clinici medicale existente în județ. Să nu uităm de broșura ”Curier de buzunar” care i-a ținut pe cititori cu sufletul la gură în fiecare zi.

Au fost publicate noutăți din cele mai multe domenii: auto, cultură generală, rețete culinare, sănătate , horoscop , etc. În anul 2000, Curierul zilei a lansat pe piață Almanah 2000 care conținea date statistice despre județul Argeș. Ziarul nostru a mai publicat broșurile ”Noul Cod Rutier” și ”Curierul Inimilor” care conținea anunțuri matrimoniale. În anul 2007 au fost editate ”100 personalități, cei mai mari argeșeni” dar și ”Anuar al firmelor din Argeș”.

Acțiunea caritabilă “Oameni care ajută oameni”

Cotidianul de suflet al argeșenilor a lansat și campanii pentru ajutorarea semenilor.

”Oameni care ajută oameni” , acțiunea caritabilă, care reprezintă proiectul de suflet al Marilenei Barață, președinta Trustului de Presă Curierul zilei, avea să fie una dintre cele mai ample și importante campanii umanitare din țară, menite să vină în ajutorul oamenilor aflați în situații critice financiare, dar și cu grave probleme de sănătate.

Devenită o adevărată demonstrație de forță, a reușit să strângă peste 2.200.000 de euro , bani care au ajutat la salvarea vieților a mai mult de 100 de oameni. A fost pentru prima dată când un trust de presă susținea o campanie umanitară de asemenea anvergură, care a reprezentat o premieră națională, dar și un record național prin suma de bani adunată pe minut.

Balul Curierului, eveniment de referință!

Reamintim cititorilor balurile Curierului Zilei ,unele, organizate în scop caritabil. Astfel am reușit să strângem laolaltă toți oamenii buni și generoși ai județului care au făcut donații, sumele fiind oferite celor nevoiași. Anual Balul Curierului era eveniment de referință marcând succesul și popularitatea ziarului.

Curierul zilei a fost inițiatorul concursului de frumusețe ” Regina Piteștiului” , în fiecare an cele mai frumoase tinere luptându-se pentru locul 1. Începând din anul 1998 până în 2011 , competiția a devenit o tradiție în Argeș, fiind unul dintre cele mai așteptate momente de la Balul Curierului.

Au participat sute de concurente, iar la final, juriul format din spectatorii din sală a decis câștigătoarele fiecărei ediții.

Un angiogaf prin campania “ Salvaţi inimile argeşenilor”

Demarată în aprilie 2013 , campania de strângere de fonduri pentru dotarea Spitalului Județean Argeș cu un angiograf, inițiată de Curierul zilei, ” Salvați inimile Argeșenilor!” s-a încheiat cu succes în luna mai 2014. Constantin Neguț, managerul Curierului zilei, a pus bazele acestui maraton de donații. Ulterior a recunoscut că și-a dorit din toată inima ca piteștenii să aibă un angiograf și a luptat cu toate forțele pentru acest ideal. A avut momente în care și-ar fi dorit să renunțe când și-a dat seama că afaceriștii argeșeni nu s-au alăturat acestui demers. În cele din urmă s-au strâns circa 23.000 de euro bani care au contribuit, pe lângă sumele alocate de la Ministerul Sănătății, pentru achiziționarea angiografului.

Concursurile noastre celebre

În fiecare an redactorii Curierul zilei au încercat să vină cu ceva nou pe piață fiind lansate numeroase concursuri în care erau implicați și cititorii. ”Ba al meu e mai deștept!” a fost desemnat cel mai original și bogat concurs din presa argeșeană. În 1999 a fost organizat de Curierul zilei cu ocazia sărbătorilor de Paște.

Concursul pe baza pe scrisori cu temă religioasă primite de la copii și dedicate marii sărbători, Învierea Domnului. A avut ca premiu un ou de aur fiind special fabricat și unicat în România. Competiția s-a derulat mai mulți ani. ”Cea mai șarmantă patroană argeșeană” a debutat în 1997 în concurs fiind înscrise 78 de femei de afaceri cunoscute în județ. În anul 2006 concursul a fost reinventat devenind ”Cea mai șarmantă femeie din Argeș” dând posibilitatea tuturor doamnelor din județ să se înscrie. Din al doilea an de viață, Curierul zilei a demarat concursul ”Bărbatul fatal”. Timp de 13 ani cei faimoși bărbați din județ s-au înfruntat pentru titlul suprem. Oameni de afaceri, șefi de instituții, politicieni s-au aflat pe podium până în anul 2008 când a avut loc ultima ediție.

”Cea mai frumoasă poveste de dragoste” a fost lansată cu prilejul Zilei Îndrăgostiților concursul derulându-se 4 ediții. A debutat în anul 2011 și s-a încheiat în 2014. ”Poveste de Crăciun” a fost o altă competiție destinată copiilor. În 2007, la prima ediție, participanții erau sfătuiți să trimită la redacția noastră scrisori pentru Moș Crăciun. Câștigătorii primeau în ajunul Nașterii Domnului darurile cuvenite. Cititorii s-au bucurat de 5 ediții ale ”Poveștii de Crăciun”.

”Găsiți caseta cu bijuterii” a fost cel mai interactiv joc al cotidianului nostru. ” Undeva în Pitești se află ascunsă o casetă ce conține câteva minunate bijuterii. Este vorba de un colier, o brățară , un inel cu piatră prețioasă și o pereche de cercei deosebiți, toate din aur. Comoara se află ascunsă la îndemână. Poate că treceți zilnic pe lângă ea. Vom publica în fiecare zi câte o fotografie indiciu. Studiați-le cu atenție! Așezați-le în ordinea care să ducă la ascunzătoare”, suna anunțul concursului. Vă imaginați câți piteșteni au pornit pe urmele comorii? Unul dintre cele mai îndrăznețe și mai longevive concursuri a fost ”Ziarul de aur”. Premiul cel mare, la care râvneau toți cititorii înscriși în competiție, consta într-un ziar în miniatură, ce cântărea un kilogram, realizat din aur. Competiția s-a desfășurat pe o perioadă de un an, câștigătorul fiind desemnat prin tragere la sorți. Pasionații de table au avut competiția lor: ”Zarurile de aur”. Concurenții se înscriau la un maraton de table, învingătorii primind premiul cel mare . În cele 11 ediții au fost oferite aproximativ 100 de grame de aur , 100 de grame de argint și 100 de grame de bronz , toate sub forma unor zaruri.

Au fost multe realizări, concursuri și idei ce păreau nebunești, dar povestea nu se sfârșește aici. La 27 de ani Curierul zilei mai are multe de oferit! M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.