Evenimentele zilei

0
0



✓ 1382: Fiica regelui Ludovic cel Mare al Ungariei, Maria, este încoronată „rege” al Ungariei.
✓ 1577: Se încheie pacea de la Bergerac, între regele Franței, Henric al III-lea și hughenoți.[1]
✓ 1620: Imperiul Otoman învinge Uniunea statală polono-lituaniană (sprijinită de trupele Moldovei) în timpul Bătăliei de la Țuțora.
✓ 1630: Este fondat orașul Boston, Massachusetts.
✓ 1683: Antonie van Leeuwenhoek scrie o scrisoare către Royal Society descriind „animalcules” (cunoscute mai târziu sub numele de protozoare).
✓ 1775: Războiul de Independență al Statelor Unite ale Americii: Invazia Canadei începe cu Asediul de la Siege of Fort St. Jean.
✓ 1787: Convenția Constituțională din Philadelphia a adoptat forma finală a Constituției Statelor Unite ale Americii.
✓ 1789: Astronomul britanic de origine germană William Herschel a descoperit un satelit al planetei Saturn, pe care mai târziu îl va numi Mimas.
✓ 1859: Joshua A. Norton se autodeclară „împăratul Norton I” al Statelor Unite.
✓ 1908: Când avionul cu două locuri Wright Model A pilotat de Orville Wright s-a prăbușit, pasagerul Thomas Selfridge este ucis
✓ 1911: La Viena are loc o revoltă în rândul muncitorilor împotriva prețurile ridicate la alimente, care este suprimată violent de militari. Pentru prima dată din 1848, focul este deschis din nou asupra manifestanților din Viena.
✓ 1916: Primul Război Mondial: Manfred von Richthofen („Baronul Roșu”), un as al zborului Luftwaffe german, câștigă prima sa luptă aeriană lângă Cambrai, Franța.
✓ 1917: Arestat de către guvernul țarist, revoluționarul rus Lev Davidovici Troțki este eliberat în urma Afacerii Kornilov.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.