„Siguranța alimentară a românilor nu este importantă?”

1

  • Aurel Bălăşoiu, deputat PSD de Argeş



Creşterea importurilor la produsele alimentare şi majorarea preţurilor ar trebui să fie motiv de îngrijorare pentru Guvern, spune Aurel Bălăşoiu, deputat PSD de Argeş. Deputatul care face parte din Comisia pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară şi Servicii Specifice anunţă că se vorbeşte de o nouă creştere, în timp ce Guvernul asistă pasiv.


Aurel Bălășoiu, deputat PSD de Argeş: „Guvernului Cîțu nu îi pasă de producătorii autohtoni!
Lipsa politicilor de susținere a producătorilor autohtoni a făcut ca România să depindă de importurile de alimente și produse agricole.
În plus, și pe fondul majorării necontrolate a prețurilor la energie și carburanți, prețurile alimentelor sunt în continuă creștere.
Conform datelor oficiale, România cumpără masiv produse alimentare din străinătate, iar în premieră cei mai mari zece importatori de la noi au adus în ţară marfă de un miliard de euro.
Produsele de bază s-au scumpit în ultimul an, iar experții din industrie spun ca tendința va continua. Iar puterea de cumpărare a românilor se erodează tot mai mult.
În piață deja se vorbește despre o creştere medie de 8-10% a preţurilor în următoarele 3 luni, iar, la fel ca în cazul energiei, Guvernul asistă pasiv. Oare siguranța alimentară a românilor nu este importantă? Sau contează mai mult jocurile de putere din interiorul partidelor de guvernământ și dintre acestea?” M.S.