Soții au murit intoxicați!

0
1



Doi soți, în vârstă de 73 ani și 78 de ani, din comuna Cepari, și-au găsit sfârșitul, cel mai probabil, în urma intoxicației cu monoxid de carbon. Aceștia au fost găsiți decedați, după ceva timp de la deces. Cel care a făcut descoperirea este nepotul victimelor.  


Vineri seara în jurul orei 21,00 polițiștii Secției Rurale Tigveni au fost sesizați că doi soți au fost găsiți în stare de inconștiență în casă. Maria G., de 73 de ani și scopul ei, Ion G., de 78 de ani, zăceau în dormitorul lor, în pat. În casă se simțea miros de fum. Un echipaj medical, sosit la fața locului, a constatat că ambii soți sunt decedați. Mai mult de atât , moartea se instalase de peste 12 ore. Descoperirea a fost făcută de nepotul victimelor. Acesta a mers la Cepari, în casa bunicilor, după ce bătrânii nu au mai răspuns apelurilor fiicei lor. Femeia și-a sunat, în mod repetat părinții, iar dacă la început nu s-a îngrijorat crezând că sunt prin curte și nu aud telefonul, după mai multe apeluri rămase fără răspuns și-a trimis fiul să verifice. Din nefericire, nepotul i-a găsit fără suflare. Din relatările apropiaților a reieșit că soții Maria și Ion G. și-au curățat soba cu zi înainte de descoperirea tragică. Este posibil ca cei doi să fi decedat în aceeași noapte. Trupurlie neînsuflețite au fost transportate la morga pentru stabilirea cu certitudine a cauzei decesului, o primă ipoteză fiind intoxicația cu monoxid de carbon.

Gazul nu are miros

În fiecare an în sezonul de iarnă, atunci când utilizăm sistemele de încălzire pe bază de ardere, incidența intoxicațiilor cu monoxid de carbon crește semnificativ. Funcționarea defectuoasă a unei centrale care împiedică evacuarea gazelor de ardere în afara locuinței sau coșul sobei înfundat reprezintă cele mai frecvente cauze pentru expunerea la monoxidul de carbon. Monoxidul de carbon este poate cel mai viclean gaz care ne poate otrăvi. Această caracteristică derivă din faptul că acest gaz ce nu poate fi detectat de simțurile noastre, adică nu are miros, nu îl putem vedea sau simți în vreun fel. Intoxicația cu monoxid de carbon determină o mortalitate cuprinsă între 1 și 3%, însă o mare parte din pacienții care supraviețuiesc rămân cu o serie de sechele, în special neurologice și cognitive. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.