A căzut Guvernul Cîţu

2
0



Moțiunea de cenzură depusă de PSD și susținută și de USR și AUR a fost adoptată ieri. Guvernul condus de Florin Cîțu a fost astfel demis, după mai puțin de 11 luni de la învestire, mai exact după 278 de zile, și la o lună de la retragerea USR-PLUS de la guvernare. Scorul din Parlament pentru înlăturarea Cabinetului Cîțu este unul istoric, fiind cel mai mare număr de voturi – 281 – înregistrat la o moțiune de cenzură în România post-decembristă. Imediat după numărarea voturilor am discutat pe acest subiect cu politicieni din Argeş.


Imediat duă ce rezultatul votului a fost făcut public am discutat telefonic cu politicieni din judeţul nostru.

USR vrea să refacă coaliţia cu PNL

Deputatul USR, Ionuţ Moşteanu a declarat pentru Curierul zilei. „Astăzi s-a întâmplat ceea ce trebuie să se întâmple acum o lună, dacă PSD nu trăgea de timp şi vota moţiunea depusă de USR şi AUR. Acum putem avea un Guvern cu puteri depline. Klaus Iohannis va trebui să cheme partidele la consultări. Prima opţiune este de a reface coaliţia cu PNL, cu condiţia să numească alt premier şi să vină cu un set de măsuri”, a precizat deputatul argeşean.

PSD nu va guverna cu vreun partid de dreapta

Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeş. „Moţiunea a trecut, Guvernul Cîţu pleacă! Sunt 465 parlamentari dintre aceştia au fost prezenţi 379 şi 281 au votat pentru moţiune. Este cel mai mare număr de voturi înregistrat vreodată. Acest Guvern este demis cu un scor istoric. Este important ca un nou guvern să fie constituit cât mai rapid să fie redresată situaţia economică, socială, sanitară. Este imperios necesar ca măsurile propuse de PSD să fie aplicate urgent în folosul românilor. Mă refer la: plafonarea prețurilor la energie, compensarea facturilor deja plătite, subvenționarea gigacalorie, creșterea salariului minim în noiembrie 2021 și ianuarie 2022, creșterea pensiilor cu 11% și a pensiei minime cu 25% etc. PSD nu va guverna cu vreun partid de dreapta, ci își va asuma guvernarea doar după alegeri anticipate!”, ne-a declarat Simona Bucura-Oprescu.

„Ne aşteaptă o perioadă grea”

Gelu Tofan viceprimar Piteşti, membru PNL:”Traversăm o criză acumulată după ultimele evenimente atât la nivel extern cât şi la nivel intern al partidului. S-a acumulat o doză de nemulţumire, de aici rezultatul moţiunii. Probabil că după această cădere a Guvernului se vor aşeza la masă şi vor lua cea mai bună decizie. Ne aşteaptă o perioadă foarte grea. Trebuie să găsim rapid soluţii de protejarea populaţiei. Ne aşteaptă o iarnă în care noi, vă vorbesc în calitate de viceprimar al Piteştiului, am achiziţionat gaze naturale pentru termoficare la un preţ dublu faţă de cel de anul trecut. Energia electrică are şi ea preţul ei. Preţul gigacaloriei va creşte cu 48% şi noi trebuie să găsim soluţii pentru susţinerea populaţiei. Coroborat cu legile din Parlament trebuie găsite soluţii de subvenţionare şi la nivel judeţean. Avem nevoie de stabilitate şi de un Guvern care trebuie să ia măsuri urgente”.

„Vrem specialişti în fiecare domeniu!”

Bogdan Velcescu, preşedinte AUR Argeş: „ În septembrie noi am provocat discuţia despre moţiune după care PSD şi-a dat mâna cu PNL şi nu a trecut. Am spus că vom vota orice moţiune de cenzură, ceea ce s-a întâmplat. Rămâne ca acum să se reseteze politic. Sperăm ca în noul Guvern să vină specialişti, indiferent de culoarea politică. Ţara trece printr-o criză şi trebuie să punem oameni de specialitate în fiecare minister nu oameni susţinuţi politic care nu au nicio legătură cu domeniul respectiv.” M.S.


2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.