Mai sunt 2 zile de înscrieri pentru depistarea cancerului uterin

0



Vineri se va încheia prima etapă privind înscrierile pentru proiectul Screening pentru Cancerul de Col Uterin si Tratament Precoce, de la Mioveni. 


Acest proiect a fost organizat de primăria orașului Mioveni, în parteneriat cu Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu-Rusescu”, Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea și Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate –SASTIPEN. Activitatea de screening s-a desfășurat într-o unitate medicală mobilă dotată cu aparatură de specialitate, iar asistența medicală va fi asigurată de personal calificat de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu-Rusescu” București (INSMC). Informații legate de cea doua etapă de înscriere vor fi publicate în următoarea perioadă. Campania de testare se va desfășura cu respectarea măsurilor împotriva răspândirii infecției cu noul virus SARS-COV-2.
Screeningul pentru cancerul de col uterin este o metodă de prevenire a cancerului prin depistarea și tratarea anomaliilor în stadiu incipient care, netratate, pot evolua către cancer de col uterin. Riscul de cancer de col uterin invaziv este redus cu până la 90 % la femeile care participă în mod regulat la programe organizate care utilizează unul dintre cele două teste de screening recomandate. Cu alte cuvinte, 9 din 10 cazuri de cancer invaziv pot fi prevenite prin screening. Participarea la screening vă reduce semnificativ riscul de deces prin cancer de col uterin, dar, ca și alte metode de screening, este posibil ca screeningul pentru cancerul de col uterin să nu depisteze unele anomalii care pot evolua către cancer. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.