Scop atins: șanse mari la locul 2!

0
0

  • Preliminarii CM: România – Armenia 1-0 (1-0)



Reprezentativa României a câştigat cu scorul de 1-0 meciul disputant luni seara, acasă cu selecţionata Armeniei, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.


Unicul gol al partidei a fost înscris în urma unui corner de Alexandru Mitriţă, în minutul 26, cu capul, după o centrare a lui Răzvan Marin. Prima repriză a fost dominată de „tricolori”, însă nu au avut multe ocazii de gol. După pauză „Havak’akan” a avut iniţiativa, în timp ce ai noştri s-au mulţumit să se apere şi să conserve avantajul. România a terminat jocul cu o posesie de 58%-42%, cu 15-7 şuturi la poartă (5-2 pe poartă) şi 8-2 la loviturile de colţ. Meciul a avut loc pe noul stadion „Steaua”, în faţa a 13.576 de spectatori. România a câştigat 3 puncte foarte importante şi a urcat pe locul 2 în clasament, profitând de victoria cu 4-0 a Germaniei în Macedonia de Nord. Ultimele meciuri din Grupa J vor avea loc pe 11 noiembrie şi 14 noiembrie, România urmând a juca tot pe stadionul „Steaua” cu Islanda şi în deplasare cu Liechtenstein. Naționala României a învins cu 1-0 Armenia pe stadionul Steaua iar cu două succese în ultimele două meciuri din preliminarii, își va asigura locul la barajul pentru Mondial.

ROMÂNIA – ARMENIA 1-0 (Mitriță 26)

■ ROMÂNIA: 1. Niță – 2. Rațiu (4. Manea, 66), 6. Chiricheș-cpt., 5. Nedelcearu, 11. Bancu – 18. Marin, 23. Stanciu (15. Nedelcu, 81), 8. Cicâldău – 20. Mitriță (21. Moruțan, 62), 13. Keșeru (9. Ivan, 62), 14. Hagi (7. Mihăilă, 81). Selecționer: Mirel Rădoi
Rezerve: 12. Vlad, 16. Moldovan – 3. Toșca, 10. Maxim, 17. Rus, 19. Cordea, 22. Albu
■ ARMENIA: 1. Yurchenko – 2. Terteryan, 4. Voskanyan, 3. Haroyan, 13. Hovhannisyan – 17. Udo, 5. Grigoryan, 8. Spertsyan – 11. Barseghyan, 18. Mkhitaryan, 7. Bayramyan. Selecționer: Joaquín Caparrós
Rezerve: 12. Aivazov, 16. Buchnev – 6. Arakelyan, 9. Zelarayán, 10. Vardanyan, 14. Monroy, 15. Mkoyan, 19. Geloyan, 20. Karapetyan, 21. Muradyan, 22. Adamyan, 23. Margaryan
S-au mai jucat în 11 octombrie: Macedonia de Nord – Germania 0-4, Islanda – Liechtenstein 4-0.

Meciurile din octombrie

# Vineri, 8 octombrie: Germania – ROMÂNIA 2-1 – Volksparkstadion (Hamburg)
# Luni, 11 octombrie: ROMÂNIA – Armenia 1-0 – Stadion Steaua (București)

CLASAMENT

Clasament Grupa J
1. Germania 8 7 0 1 23-3 21
2. România 8 4 1 3 11-8 13
3. Macedonia de Nord 8 3 3 2 16-10 12
4. Armenia 8 3 3 2 8-11 12
5. Islanda 8 2 2 4 11-15 8
6. Liechstenstein 8 0 1 7 2-24 1
Câştigătoarele grupelor se vor califica direct la turneul final din Qatar. Formaţiile clasate pe locurile secunde şi cele mai bune două echipe necalificate din Liga Naţiunilor 2020-2021 vor juca baraje în urma cărora alte 3 echipe vor obţine biletele pentru CM 2022.

“Mai avem o singură finală!”

Selecționerul României, Mirel Rădoi crede că România are 90% șanse să meargă la barajul de calificare la Mondiale, după ultimele rezultate înregistrate.
„Sunt 90% sigur că în momentul ăsta putem spera la locul doi. Pentru că, chiar dacă mai avem două partide, mai avem o singură finală, cea cu Islanda. Pentru că dacă vom câştiga cu Islanda, cu tot respectul pentru Liechtenstein, noi nu avem ce căuta la un baraj, dacă nu vom câştiga acolo. Trebuie să ne aruncăm ghetele şi eu carnetul de antrenor. Cred că de acum încolo aşteptările vor fi şi mai mari pentru că ei singuri şi-au ridicat barierele foarte sus. Dacă vor păstra acelaşi curs, indiferent de rezultat, oamenii care îi vor vedea vor avea doar aprecieri la adresa lor. La un moment dat părea imposibil, dar apoi a fost un moment de echilibru, un moment de răscruce în care trebuia să ne lingem propriile răni. Mă bucur că toţi, începând cu mine, am priceput mesajele trimise de toată lumea după meciul tur. A fost un stadion senzaţional, mi-am dat seama cum au fost nouă ani când au început să strige numele meu. Nu ştiu dacă aş putea să îmi exprim cuvintele la felul în care au apărut băieţii timp de 60 de minute în această seară. Ştiam că nu putem ţine ritmul la fel de intens. Adversarul nu mai avea nimic de pierdut şi era de aşteptat că ne trimite spre propria poartă. Au fost câteva momente în care au fost periculoşi, dar e normal pentru că şi ei au calitate. Din câte ştim meciul cu Islanda se va juca aici, gazonul de pe Arena Naţională nu este gata şi se va disputa aici” a spus selecționerul.

Rădoi pleacă. Vine Olăroiu?

Finalul meciului cu Armenia a adus și un anunț interesant făcut de Mirel Rădoi, selecționerul Naționalei.
„Am spus destul de clar că nu voi mai continua, dar ar trebui să vorbim despre partidele rămase, nu despre situația mea. Nu încerc să pun presiune pe conducerea Federației să vină cu un contract. Dacă s-ar prelungi ar trebui să fie cu acordul meu. Îmi vine greu să cred că vreți să mai fiu aici după ce în tur nu mă mai voia nimeni. Nu are rost să mai discutăm. Mă știți. Dacă am zis așa, așa rămâne. Nu mă interesează. Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă, eu nu voi mai fi. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Contractul meu se termină, să aduceți pe cine vreți dumneavoastră. E momentul ca acest ciclu să se termine, să vină altcineva să preia această echipă. Trebuie să treacă la alt nivel. Sunt tânăr, mă frământă că nu pot antrena zilnic. Sper ca la finalul acestor meciuri, să fie cu două victorii, și să ne despărțim frumos. Nu știu cât va dura pauza. După o săptămână, dacă mă va suna cineva, e posibil. Deja știu că nu voi continua la echipa națională! Nu aș putea recomanda pe cineva în locul meu, dar cred că în afara de Olăroiu nu poate fi altcineva. Trebuie să îl întrebați pe el dacă vine. Glumesc. Eu mi-aș dat nota 5, că am trecut clasa. Nu am rămas repetent!”, a spus Mirel.

Ce nu s-a văzut la TV

Incidente cu armenii
Finalul meciului a declanșat o bucuriee destul de mare în tribune printre spectatorii români. Din păcate, coform gsp.ro, un suporter român aflat la Tribuna I a fost atât de exuberant încât a aruncat un pahar de bere înspre oamenii din staff-ul armenilor. Imediat, s-a declanșat un scandal de proporții. Până ca forțele de ordine să-și facă apariția, s-au împărțit inclusiv câțiva pumni în meleul creat.
Înjurători pentru comentator
Câteva zeci de suporteri din Peluza Sud Steaua, cantonați la una dintre peluze, l-au înjurat în startul meciului pe Mihai Mironică, unul dintre comentatorii partidei. Războiul dintre Mironică și ultrașii Stelei a continuat astfel în Ghencea, după ce în ultimele luni jurnalistul a fost o țintă constantă a suporterilor radicali ai celor de la CSA Steaua, mai informează gsp.ro
Rivalitate în tribune
Ultrașii roș-albaștrilor n-au uitat nici de rivalitatea cu Dinamo. Deși asistau la un meci al naționalei, aceștia au scandat trivialități la adresa „câinilor”. Mai mult, nucleul dur al galeriei steliste a afișat și un mesaj pentru rivala FCSB, care își dorește în continuare să evolueze pe noul stadion: „În Ghencea doar Steaua!”.
Protest al suporterilor
Și tot gsp.ro, informează că de la meciul din Ghencea au lipsit ultrașii din grupurile „Uniți Sub Tricolor” și „Honor et Patria”, cei care au provocat amenzi usturătoare în precedenții ani din cauza mesajelor rasiste sau xenofobe pe care le-au afișat. Aceștia au anunțat că nu vor mai călca pe stadion cât timp accesul va fi condiționat de vaccinare. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.