Fetița a murit de accident cerebral!

0
0

  • Din surse



Clipe greu de descris în cuvinte ieri, când o fată în vârstă de 16 ani a murit subit! Nicoleta era elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Costeşti. La prima oră s-a simţit rău şi a cerut voie să meargă la baie. Acolo s-a prăbuşit şi a fost dusă înapoi în clasă, pe braţe, de colegi şi o îngrijitoare. Când a sosit ambulanţa eleva se afla în stop cardio respirator. Manevrele de resuscitare nu au avut succes.


Ieri dimineaţă, Nicoleta a mers la liceu şi la scurt timp a început să se simtă rău. Acuza dureri de cap şi a cerut voie să meargă la baie, acolo unde a fost urmată de nişte colege. S-a prăbuşit, fiind dusă înapoi, în clasă. În clasă, fata a fost aşezată pe catedră. „A ieșit fata din clasă și am văzut-o că se ține cu mâinile de ceafă. Am întrebat-o ce are și a zis că o doare capul rău. Am întrebat-o dacă vrea să ia pastiluță ceva și a zis că nu. A zis că o doare rău, rău! S-a lăsat în șezut pe scăunel, apoi s-a lăsat la ușă pe vine. A fugit repede la baie, că-i venea să vomite. Ne-am dus după ea. Au venit două fete de la ea din clasă. Ei i s-a făcut rău și a căzut cu capul pe picioare la una dintre fete. Am chemat băieții să o ducem pe brațe în clasă, am pus-o pe catedră. I-am dat cu apă, cu oțet, cu ce-am știut și eu. Am chemat salvarea și…a plecat cu fata la spital. A durat doar câteva minute totul. ”, povestea ieri îngrijitoarea Ileana Sandu.

Primul ajutor… n-a ajutat-o!

În timp ce era pe catedră şi-a revenit puţin şi a apucat să mai spună că nu-i e bine după care a intrat în stare de inconştienţă. „Am găsit fetiţa aşezată pe catedră, deja în stare de inconştienţă.
Am încercat să-i acordăm primul ajutor. Şi-a revenit puţin. A pus mâna pe la ceafă şi a spus că are dureri groaznice. Apoi a închis ochii şi şi-a pierdut conştinţa, Din acel moment nu a mai reacţionat la nimic”, a declarat Silvia Țuican, profesorul de serviciu. Cadrele didactice au chemat ambulanţa. Echipajul medial a constatat că eleva se află în stop cardio respirator şi a demarat manevrele de resuscitare. Copila a fost transportată de urgenţă la Spitalul Costeşti acolo unde, manevrele au fost continuate dar fără succes. Doctorii spun că este vorba despre un caz de moarte subită .

Autopsia va stabili cauza decesului

Eleva era din comuna Miroşi având trei fraţi. Provenea dintr-o familie modestă. „ Singura persoană care-i cunoaște situația este doamna de informatică, ne-a informat în legătură cu situația fetiței, că este de la dumneaei din Miroși. În alte situații doamna ne-a anunțat că o ajută financiar pentru că nu avea copilul putere financiară și îi plătea abonamentul ca să poată veni la școală.
Copilul nu avea nicio putere financiară”, a mai spus Silvia Ţuican. Fata nu era cunoscută cu afecţiuni medicale şi mai mult, nu avea simptome de coronavirus, nici ea nici membrii familiei. Medicii au povestit, din relatările familiei, că fata ar fi avut miercuri seară o stare de greaţă şi ameţeli ieri dimineaţă. Nu se poate spune de ce a murit, fiind luate în calcul mai multe ipoteze, inclusiv cea a unui accident vascular cerebral sever. Cauza morţii va fi stabilită cu certitudine în urma autopsiei, trupul neînsufleţit fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală. Polițiștii au deschis și o anchetă în acest caz de moarte suspectă. „Polițiștii efectuează cercetări, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun. Cauzele decesului vor fi stabilite în urma efectuării autopsiei, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor fiind întocmit dosar penal conform art. 192 din Codul Penal”, a precizat Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.  M.Sandu Foto C. Tudor


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.