De ce sa alegi un plan de servere dedicate cu Windows?

0

Achizitia unui pachet de servere dedicate reprezinta o etapa importanta in orice afacere online. Daca ai decis ca a sosit timpul sa optezi pentru o asemenea solutie de hosting, mai mult ca sigur gazduirea clasica nu mai face fata cerintelor website-ului si iti doresti un host care sa poata sustine un numar mare de vizitatori. Totusi, probabil nu te-ai gandit care va fi sistemul de operare. Specialistii de la THC.ro ne-au explicat care sunt avantajele utilizatorilor de Windows!

Sistemul de operare este unul familiar

Windows a castigat o popularitate imensa inca de la aparitie, iar Microsoft are in prezent o baza de peste 1 miliard de utilizatori. Indiferent ce preferinte ai in materie de tehnologie, sigur ai folosit si tu acelasi brand cel putin odata pe computerul personal. Astfel, interfata pe servere dedicate este una familiara si stii deja cum sa o utilizezi. De asemenea, dispui in continuare de uneltele oficiale. Printre acestea se afla suita de programe MS Office, care include Word, Excel, PowerPoint, One Note, Outlook, One Drive si Teams.

In cazul in care iti doresti mai multa securitate, poti instala oricand si un antivirus. Acesta va preveni instalarea programelor malware si poate fi disponibil in mod gratuit. Site-urile construite in ASP.net sau cele care folosesc limbajul SQL mai pot ramane la acelasi sistem, deoarece managamentul proiectului si munca in echipa se vor realiza intr-un mod mai usor.

Nu sunt necesare multa cunostinte tehnice

Daca nu ai la dispozitie un departament IT pentru servere dedicate, configurarea unui server Linux se poate dovedi o sarcina dificila. Desi aceste sisteme de operare sunt de tip open-source, majoritatea nu au fost create pentru utilizatorii obisnuiti si necesita cunostinte pentru a putea fi gestionate. Pe de alta parte, Windows este destul de usor de administrat si nu implica la fel de multe coduri. Un alt beneficiu consta in faptul ca Microsoft ofera suport tehnic tuturor clientilor. Linux are o comunitate redusa de dezvoltatori, avand in vedere faptul ca nu este la fel de folosit si a ramas gratuit. Sistemele de operare Windows necesita insa achizitia unei licente, fiind un serviciu platit.

Poti instala panoul de control Plesk

Plesk este similar la aspect cu Windows pe servere dedicate, insa iti ofera acces la o gama suplimentara de functii. Cu ajutorul acestuia, poti gestiona domeniul si toate adresele de email intr-un mod mai simplu. Spre deosebire de cPanel, acest panou este construit special pentru afacerile eCommerce si aplicatii web. Totusi, ramane compatibil in continuare cu CMS-uri precum WordPress sau Joomla. Plesk ofera numeroase extensii pe care le poti utiliza pentru a imbunatati securitatea si performanta, precum si posibilitatea de a instala aplicatii suplimentare pe website. Totul a fost conceput in asa fel incat intreprinderile mici si mijlocii sa administrezi in mod eficient partea de DNS, FTP, MySQL sau SSL. Meniul principal se afla in partea stanga si poti alege atat varianta Web Admin, cat si pe cea Web Pro.

Daca nu stii inca prea multe despre performanta serverelor, discuta cu cineva de la suportul tehnic si vei putea lua decizia potrivita!