Pedepsit după ce i-a rupt splina din bătaie!

0
0



Un scandal izbucnit între doi oameni ai străzii, a avut urmări dramatice. Unul dintre cei implicaţi a ajuns la spital fiind rănit grav, în timp ce celălalt a fost condamnat. Judecătoria Piteşti a dat sentinţa, iar tânărul, în vârstă de 26 de ani, a primit o pedeapsă de 2 ani şi 2 luni închisoare. Deşi nu are niciun venit, acesta este obligat să plătească daune materiale şi cheltuieli judiciare.


Agresorul, Marian O. de 26 de ani, din Davideşti, cunoscut om al străzii a avut o altercaţie cu victima, un bărbat de 35 de ani, din comuna Rociu, care de asemenea, trăieşte pe stradă. Erau băuți și s-au luat la ceartă apoi s-au încăierat. Bărbatul care, în cele din urmă, a ajuns la spital a fost doborât la pământ. Deși nici nu se mai putea ridica, Marian O. a continuat să-l lovească cu picioarele pe unde a nimerit. Agresiunea avut loc pe data de 30 mai, iar victima a ajuns la spital pe data de 31, având dureri mari. În urma investigațiilor medicale s-a constatat că are hemoragie internă, provocată de o ruptură de splină. A fost operat fiindu-i extirpat organul. Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti au sesizat Poliţia şi astfel s-a stabilit că leziunile pacientului au survenit în urma unei agresiuni, cazul fiind preluat de oamenii legii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești. În două săptămâni oamenii legii au finalizat cercetările şi au cerut ca Marian O. să fie trimis în judecată.

Are de achitta daune materiale

Judecătoria Piteşti a dat sentinţa vineri. Marian O. a fost condamnat la 2 ani şi 2 luni închisoare, cu suspendare. „Interzice inculpatului cu titlu de pedeapsă complementară, dreptul de a comunica sau de a se apropia la mai puţin de 200 de metri de persoana vătămată B. R. I. precum şi dreptul de a se apropia la mai puţin de 200 de metri de locuinţa persoanei vătămate B. R. I. sau alte locuri unde aceasta desfăşoară activităţi sociale”, se mai precizează în sentinţă. Judecătorii au stabilit un termen de supraveghere de 4 ani. În această perioadă Marian O. este obligat să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Davideşti, acolo unde a fost ultimul său domiciliu, sau la Primăria Mioveni. Deşi victima s-a constituit parte civilă în proces, instanţa a respins acordarea de daune. Inculpatul are de plătit însă, aproximativ 4.000 de lei Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, daune materiale pentru perioada cât a stat victima internată, şi 1.200 lei cheltuieli judiciare. Decizia nu este definitivă putând fi atacată cu apel. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.