Măsuri la Câmpulung şi Godeni ca şi când ar fi închise!

3
0



Dacă până marţi dimineaţa, unii câmpulungeni şi musceleni hălăduiau prin Muscel, fără să ia nicio măsură de protecţie, mască, mănuşi, etc, de ieri totul s-a schimbat.


Pentru ca în Muscel cazurile de infecţii cu COVID 19 au crescut semnificativ de la o zi la alta, iar luni s-a înregistrat şi un deces în Bughea de Jos, o femeie de 90 de ani, prefectul de Argeş, Emanuel Soare, a dispus că, oraşul de la poalele Mateiaşului să fie blocat. Astfel că prefectul a solicitat inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, colonelul Gheorghe Lupescu, să îl sprijine în izolarea oraşului. Zeci de jandarmi au venit la Câmpulung şi au oprit toate maşinile care au intrat dinspre Piteşti şi dinspre Braşov, dar şi maşinile care ieşeau din Câmpulung spre cele două oraşe. Jandarmii au verificat actele conducătorilor auto, dar şi ale pasagerilor. De asemenea au fost lutaţi la întrebări şi pietonii. Nu a trecut nicio pasăre a cerului fără să fie întrebată de jandarmi unde se duce.
Într-o zi, numărul celor infectaţi s-a dublat!
Pentru ca municipiul Câmpulung sa nu ajungă un al doilea Ţăndărei, măsurile pe care le-a impus Instituţia Prefectului au fost drastice. Acest lucru a fost subliniat de prefectul de Argeş: “Din acest moment, Câmpulungul este un oraş închis, forţele de Jandarmerie, Poliţie şi de Poliţie Locală vor acţiona în echipe mixte, în acţiona în diverse puncte, vor patrula, echipele nu vor permite niciun fel de abatere, va fi controlat fiecare cetăţean. Semnalul este unul foarte clar, suntem în situaţie de urgenţă, avem ordonanţe militare în vigoare, nimeni nu este mai presus de lege şi fiecare cetăţean trebuie să respecte legile. Persoanele care s-au întors de curând acasă, trebuie să înţeleagă că în România şi în judeţul Argeş sunt nişte reguli pe care trebuie să le respecte. Riscurile ca orice localitate sa se transforme într-un Ţăndărei sau Suceava, sunt foarte mari, asta pentru că într-o singură zi numărul celor infectaţi s-a dublat. Acesta este practice motivul pentru care s-a luat această decizie drastic”, a subliniat prefectul Soare.
Nimeni nu iese sau intră în Godeni, fără un motiv temeinic
“Nimeni nu iese și nimeni nu intră în localitatea Godeni, în afară de cei care respectă condițiile din ordonanțele militare. Am rugat autoritățile locale să se implice, să vorbească cu cetățenii, să le recomande să stea în casă. Nu avem indicii că focarul s-ar extinde, dar totuși am luat măsurile ca și cum localitatea ar fi închisă”, a mai precizat prefectul. De asemenea, prefectul Soare a mai subliniat că: “Am avut multe semnale din partea locuitorilor Câmpulungului că, pe de o parte, autoritățile locale nu se implică așa cum ar trebui și, pe de altă parte, că cetățenii sunt indisciplinați. Echipaje mixte, ale Poliției și Jandarmeriei, vor patrula prin oraș și nu vor permite nicio încălcare a ordonanțelor militare. Vom lua toate măsurile pentru ca în Argeș să avem un număr mic de persoane infectate și să protejăm populația”, a declarat prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.
Romii în Pojorâta găsiţi pe la porţi
Din Câmpulung, colonelul Lupescu alături de prefectul Soare, au pornit sa verifice toată zona Muscel. Au poposit pentru început în comuna Lereşti, pe care după ce au tranzitat-o, au ajuns în satul Pojorâta, acolo unde, toţi etnicii erau pe la porţi, pe stradă, grupuri, fără să le pese de coronavirus. După ce au văzut ca nu e de glumă şi că mascaţii de la jandarmi nu glumesc, iar ca la ei în ţigănie au venit prefectul Soare şi colonelul Lupescu, un început să urle şi să ceara ajutoare. Nu s-au limitat la urlete, ce-i adevărat din spatele porţilor, rromii au strigat şi că le e frica să nu se infecteze şi ei de virusul mortal.Ţipetele şi cerşeala nu au durat prea mult, asta pentru ca au realizat că jandarmii nu glumesc şi că situaţia în ceea ce-i priveşte se poate înrăutăţi, asta dacă nu îşi revizuiesc comportamentul.
Membrii unui clan dădeau chef la poartă!
De la Pojorâta, echipajele au plecat într-o verificare la unul dintre centrele de carantinare din zonă, apoi jandarmii au intervenit în Câmpulung unde o mână de ursari din renumitul clan Boceanu, au fost găsiţi chefuind la poartă. Cum lor le place mizeria, făcuseră în spatele Colegiului Nţional Dinicu Golescu, un gunoi de nedescris, însă, spre ghinionul lor, dar şi spre uimirea noastră, au fost puşi să facă curat. Cum aşa ceva se vede odată la 1000 de ani, am putea spune ca a fost minune Dumnezeiască, nimeni nu a mai văzut până acum “ţigan muncind”, numai că, jandarmii au putut să ne dărâme mitul…şi le-au pus pe ţigănci la mătură iar pe bărbaţi să strângă mizeria.
Prefectul a dispus suplimentarea forțelor de ordine
Polițiștii și jandarmii argeșeni vor verifica de marţi cu foarte mare vigilență respectarea ordonanțelor militare, o atenție deosebită primind comuna Godeni dar și municipiul Câmpulung, unde s-a înregistrat zilele trecute o creștere a cazurilor de infectați cu COVID-19. Prefectul Emanuel Soare a anunțat, că de marţi, se va înregistra o prezență crescută a forțelor de ordine în comunitățile cu cetățeni întorși din străinătate. Comuna Godeni este şi ea închisă. Nimeni nu mai umblă fără rost, asta după ce o femeie de 52 de ani a reuşit sa împrăştie coronavirusul, cu sau fără ştiinţă, atât în localitate, cât şi prin Câmpulung, locul unde-şi avea serviciul. B.Radu


3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.