Dosarul de pensionare poate fi trimis și prin poștă!

0



Ca urmare a noilor restricții prevăzute în Hotărârea nr.91 din 22.10.2021, Casa Județeană de Pensii Argeș a dispus mai multe măsuri. Astfel, accesul în această instituție este permis doar persoanelor: care fac dovada vaccinării (cu certificatul digital al UE, sau documentul de vaccinare emis de unitatea sanitară); trecerii prin boală în ultimele 180 de zile (cu certificatul digital al UE sau documentul care atestă trecerea prin boală); testării (aceștia vor prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore).


Casa Județeană de Pensii Argeș reamintește beneficiarilor că instituția a dezvoltat activitatea de relații cu publicul la distanță.
Solicitați plata ajutorului de deces într-un cont bancar!
Înregistrarea cererilor de deschidere a drepturilor de pensie se poate realiza și telefonic, la numerele 0248.610.115  si 0248.222.393. Această înregistrare constă în preluarea datelor personale și a numărului de telefon de către un operator, care va comunica numărul de înregistrare solicitantului, urmând ca, ulterior, documentația în original (cartea de muncă, adeverințele privind sporurile permanente și condițiile superioare de muncă și alte documente prevăzute de normele de aplicare a legii) și în copie (actele de stare civilă, cartea de muncă, etc), să fie transmisă în plic sigilat, prin intermediul CN Poșta Română SA, cu confirmare de primire la Casa Județeană de Pensii Argeș, str. IC Brătianu, nr,38, Pitești, județul Argeș. Documentele necesare plății ajutorului de deces se pot transmite prin poștă sau prin e-mail. Se recomandă ca plata ajutorului de deces să fie solicitată într-un cont bancar (cererea va fi însoțită de un extras de cont al solicitantului) sau prin mandat poștal la domiciliu. Depunerea de documente prin e-mail se va face după descărcarea de pe site-ul Casei Județene de Pensii Argeș – www.cjparges.ro, de la capitolul “acte și formulare” a cererilor corespunzătoare, completarea lor, semnarea și scanarea împreună cu documentele doveditoare. Documentele scanate în format PDF, JPG, JPEG vor fi transmise pe adresa relatii@cjparges.ro. Pentru informații referitoare la stabilirea și plata drepturilor de pensie, recalculări pensii, stagii de cotizare și plata ajutorului de deces, persoanele interesate se pot adresa pe toata durata programului de lucru la numerele de telefon: 0248.222.393, 0248.222.394, 0248.610.115, sau in scris la adresa:relatii@cjparges.ro, evidenta_contribuabili@cjparges.ro.
Iulia Ivănoiu