Fotbaliștii de la FC Argeș, în șomaj tehnic!

0
0



Pandemia de coronavirus a afec­tat întreg spor­tul românesc. Tot mai multe cluburi de fotbal din Liga I și Liga II au decis să reducă cheltuielile pe perioada în care competițiile sunt sistate.


FC Argeș este primul club din județul nostru care a decis să-și trimită jucătorii și personalul angajat în șomaj tehnic pe durata stării de urgență. Anunțul a fost făcut de oficialii grupării din Trivale în cursul zilei de marți prin intermediul unui comunicat de presă postat pe site-ul oficial al clubului. Măsuri similare au fost luate de mai multe formațiile de Liga I, printre care FCSB și Dinamo București, dar și de grupările de Liga a II-a, Petrolul Ploiești, U Cluj și Rapid București. Conform Ordonanței de Guvern nr.32/2020., pe durata stării de urgență, fotbaliștii alb-violeți urmează să primească de la stat 75% din salariul mediu pe economie, urmând ca după terminarea pandemiei, salariile să revină la normal și să fie plătite conform contractelor în vigoare.
2.800 lei, suma maximă încasată
Deși inițial nu s-a discutat de impozitarea acestor bani, Guvernul s-a răzgândit ulterior și a decis să impoziteze indemnizațiile pe care le vor primi sportivii pe perioada stării de urgență instituită de președintele Klaus Iohanis. Conform Codului Fiscal, statul va reține contribuția asigurărilor sociale și asigurărilor sociale de sănătate. Impozitul se va raporta la suma de 100% din salariu mediu pe economie, adică la 5.429 lei. Practic un sportiv care câștigă peste 5.429 lei lunar va primi o indemnizație de 75% adică 4.071,75 lei din care se va impozita 542,9 lei (10% impozit), 520 lei contribuția de asigurări sociale, respectiv 208 lei contribuția de asigurări sociale de sănătate. După ce scădem impozitul și contribuțiile în cuantum total de 1.270,9 lei, sportivul va încasa o indemnizație în cuantum maxim de 2.800,85 lei (580 euro).
Comunicatul de presă emis de FC Argeș
”Din cauza situației create de pandemia de COVID-19 care a dus la sistarea totală a activității sportive, clubul FC Argeș a decis suspendarea contractelor pe durata perioadei stării de urgență. Astfel, salariile vor fi plătite integral până la data de 24 martie 2020, urmând ca după această dată, sportivii și personalul angajat al clubului să primească 75% din salariul mediu brut pe economie, conform Ordonanței de Guvern nr.32/2020. Nu suntem singura echipă din fotbalul românesc care a decis să reducă cheltuielile în această perioadă de inactivitate, măsuri similare fiind luate de mai multe cluburi de Liga I și Liga II. Menționăm că după ridicarea stării de urgență, salariile sportivilor și personalului angajat vor fi achitate conform contractelor în vigoare. Știm că este o perioadă grea pentru toți cetățenii acestei țări, dar cu calm și înțelegere, sunt sigur că vom depăși aceste momente dificile” a declarat Mihai Foamete, președintele Comitetului Director al clubului FC Argeș. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.