Patru şcoli închise în judeţ!

0

Epidemia de gripă a pus pe jar şi ca­drele didactice şi părinţii din Câm­pulung. Două instituţii de învăţă­mânt din municipiu, instituţii situate în cen­tral oraşului, au fost nevoite să suspen­de cursurile. Alte două şcoli, una din Piteşti şi alta de la Podu Dâmboviţei vor fi închise astăzi. M.Sandu

Prima şcoală închisă este Şcoala Gimnazială “Nanu Muscel” cu aproximativ 100 de elevi bolnavi, copii ai căror părinţi i-au adus la cunoştinţă directorului şcolii, profesorul Steluţa Popescu, faptul că cei mici sunt bolnavi, iar medicii de families au cei din spital le-au recomandat să nu mai iasă din casă până ce nu se fac bine.
Cea de-a doua şcoală închisă este Şcoala Gimnazială “Oprea Iorgulescu”. Aici directorul Gheorghe Ghinescu, a decis închiderea instituţiei după ce s-au înregistrat pe 30 ianuarie, 140 de absenţi numai la ciclul primar.
“Pe 29 ianuarie lipseau 115 elevi din totalul de 630 de elevi. Pe 30 ianuarie, de la ciclul primar adică din clasele I-IV, din 374 elevi lipseau 140. În fiecare clasă erau elevi care absentau, minim câte 5, mi s-a comunicat de către profesorii diriginţi şi învăţătorii de la ciclul primar. Am transmis datele la Inspectorat, am primit şi de la Direcţia de Sănătate Publică recomandarea de a închide şcoala pentru dezifecţie şi stoparea epidemiei. Încercăm să reluăm cursurile de luni, iar până la finele semestrului vom recupera cele două zile”, a subliniat directorul Gheorghe Ghinescu. De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică Argeş a dispus şi închiderea Şcolii Gimnaziale Podu Dâmboviței în data de 31.01.2020 şi a Şcoalii Gimnaziale ,,I.L.Caragiale” Pitești, în data de 31.01.2020, 9 clase (7 clase nivel primar și 2 clase nivel gimnazial).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.