Sindicaliştii cer majorări salariale

0
0

  • Negocieri la Dacia



Pe data de 4 noiembrie, Sindicatul Autoturisme Dacia (SAD) a demarat negocierile privind contractul colectiv de muncă Dacia 2022. Sindicaliştii au avut ieri o şedinţă de negocieri în cadrul căreia au prezenta pricipalele solicitări. Printre acestea se numără creşteri salariale şi acordarea de prime pentru rezultatele anului 2021.


„În şedinţa de negocieri din data de 10 noiembrie 2021, comisia de negociere din partea SAD a propus menţinerea tuturor drepturilor din actualul Contract Colectiv de Muncă şi negocierea următoarelor puncte: creşterea salarială, prima pentru rezultatele anului 2021, majorarea valorii tichetelor cadou pentru sărbătorirea zilelor de 8 Martie şi Crăciun, prima pentru Ziua Constructorului de Maşini, transformarea unui număr de contracte individuală de muncă pe perioadă determinată în contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, majorarea salariului minim. În urma analizei documentelor prezentate, comisia de negocieri din partea SAD va prezenta în următoarea rundă de negocieri propuneri concrete de majorare salarială. Pentru o negociere bună, comisia de negociere din partea SAD solicită salariaţilor de la Dacia să susţină obiectivele propuse”, a anunţat ieri Sindicatul Automobile Dacia.

“Negocieri dure! Vom vedea cum decurg după formularea cererilor!”

La rândul său liderul Sindicatului Automobile Dacia, Viorel Ungureanu anunță negocieri dure cu administrația și crede că în contextul scăderii puterii de cumpărare a salariaților în acest an, cererile SAD vor fi acceptate. “Am avut azi (n.r miercuri) a doua rundă de negocieri, în care s-a prezentat situația economico – financiară. Pe 12 noiembrie am stabilit să aibă loc a treia rundă, în care vom formula și cererile noastre. Noi am stabilit deja câteva principii pentru acest negocieri, iar solicitările principale sunt creșterea salarială, acordarea primelor, majorarea valorii tichetelor și majorarea salariului minim. Solicitările sunt însă mult mai multe… Nu știu care va fi rezultatul acestor negocieri, dar vorbim de creșteri salariale în contextul în care inflația a fot galopantă, cu prețuri crescute la energie, etc… Din această cauză cerem o creștere salarială substanțială… Puterea de cumpărare a salariaților Dacia a scăzut simțitor. Iar pe lângă faptul că nu au lucrat multe zile, au stat acasă și au primit doar 85% din salariu a intervenit și inflația și creșterea prețurilor. Trebuie să compensăm în momentul de față aceste lucruri… Ne vom da seama cum decurg negocierile odată cu formularea cererilor. Vor fi negocieri dure, cu siguranță se vor plânge că a fost pandemie și nu s-a lucrat, dar veștile pentru viitor sunt bune și anume că Uzina va lucra la capacitate maximă. Suntem foarte bine consolidați în Grupul Renault, suntem bijuteria Renault și putem scoate grupul din criză. În momentul de față, salariul minim la noi este 2600 lei, dar acestuia i se adaugă niște sume compensatorii lunar” spunea ieri Viorel Ungureanu.  M.Sadu; S. Mihai


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.