A fost celebrată Ziua Veteranilor

0



Ieri a fost sărbătorită Ziua Veteranilor, iar cu acest prilej deputatul PSD Simona Bucura Oprescu a transmis un mesaj, celor care au luptat pentru ţară, atât în timpul războaielor cât şi cât şi în în teatrele de operaţiuni din zone de conflict.


Deputat Simona Bucura Oprescu, secretar executiv PSD Argeș: „La 11 noiembrie este celebrată Ziua Veteranilor, dată care a marcat încheierea oficială a Primului Război Mondial.
Semnificaţia acestei zile face trimitere şi la momentul 11 noiembrie 2003, când a căzut la datorie sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi, iar sergentul major Mihail-Anton Samuilă a fost rănit în zona localităţii Spin Puldac, aflată în apropierea graniţei Afganistanului cu Pakistanul. Iosif Silviu Fogoraşi a fost primul miliar decedat în teatrul de operaţii din Afganistan, iar Mihail-Anton Samuilă a murit trei zile mai târziu, la 14 noiembrie, într-un spital de campanie din Bagram. Cei doi au fost înaintaţi, post-mortem, la gradul de sublocotenent, fiind decoraţi cu “Virtutea Militară” în grad de Cavaler, cu însemn de război.
Această zi este celebrată simbolic şi ca un omagiu pentru recunoaşterea sacrificiului militarilor în misiuni în afara graniţelor naţionale.
În România, se marchează la 29 aprilie și Ziua veteranilor de război, instituită prin HG nr. 1222/10.10.2007, în onoarea tuturor militarilor români care au luptat pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor statului român. Să nu-i uităm niciodată eroiihttps://www.facebook.com/hashtag/eroii?__eep__=6&__cft__%5b0%5d=AZVRZke9EvY-nlA5LeUES-ZFfi0Qkn5GrHeUYDFwDR12QsmueniGnGdGPqMMK0BzKOdHNNOmwshE8z3jIj9shdkRGLDhadcXIc1T7OSHg1808ZTlBjZ2DMKA5DmNl6JKE48cU7BQish9hMo2gIuQE4Lc&__tn__=*NK-R care s-au jertfit în slujba ţării! Recunoștință veșnică”, a tranmis parlamentarul de Argeş cu acest prilej. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.