Patronul de la Clemans a scăpat de condamnare!

1



Un cunoscut om de afaceri din Pitești a scăpat de o condamnare cu suspendare după ce Curtea de Apel Pitești a dispus încetarea procesului penal. Acesta fusese judecat sub acuzația de evaziune fiscală, anchetatorii calculându-i un prejudiciu de aproximativ 30.000 lei. Instanța de fond îi dăduse cunoscutului antreprenor un pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendare. Odată cu el, au mai fost condamnați alți doi angajați. Toți au scăpat de acuzații.


În iulie 2020, omul de afaceri Florente Cleianu, patronul societății Clemans a fost trimis în judecată sub acuzația de evaziune fiscală, alături de alți doi inculpați. Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Argeș, antreprenorul fiind acuzat că ar fi înșelat statul cu aproximativ 30.000 de lei. Deși în timpul procesului inculpații au încercat să își dovedească nevinovăția, judecătorii au dispus condamnarea lor. Astfel, Florente Cleianu a primit o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni cu suspendare, având un termen de încercare de 4 ani. Inculpaţii Nicolae Stănescu şi Mihai Stănescu au fost condamnaţi la 2 ani închisoare, cu suspendare, pe o perioadă de supraveghere de câte 4 ani. Imediat după sentinţă, cei trei au declarat apel, iar procesul s-a judecat la Curtea de Apel Piteşti.

A achitat prejudiciul

Instanţa a admis apelurile declarate şi toti cei trei incupaţi au scăpat de pedepse. „Înlătură soluţiile de condamnare dispuse de prima instanţă faţă de inculpaţii Cleianu Florente, Stănescu Nicolae şi Stănescu Mihai, cu toate consecinţele”, se precizează în sentinţă. Procesul penal a încetat împotriva acestora după ce prejudiciul calculat de ANAF a fost achitat.
„Ia act că inculpatul Cleianu Florente a acoperit prejudiciul produs majorat cu 20 % din baza de calcul, dar şi dobânzi şi penalităţi de întârziere, aşa cum rezultă din ordinul de plată nr. 1/13.09.2021 emis de Cleianu Florente pentru suma de 47.791 lei. Înlătură măsura asigurătorie instituită prin ordonanţa nr. 608/P/2015 din 20.02.2020 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş asupra bunurilor inculpatului Cleianu Florente” se mai precizează în sentinţă. Judecătorii au respins apelul declarat de ANAF. Decizia este definitivă, ceea ce înseamnă că omul de afaceri a scăpat de pedeapsă. M.Sandu