Trei înjurături și o speranță de 1 Decembrie

6

  • Din punctul meu de vedere



Pentru mine contează mult acea jumătate de oră în care îmi beau cafeaua dimineața, momentul este ca un diapazon care îmi dă tonul zilei. Deschid televizorul pe un canal de știri, frunzăresc site-urile de presă pe telefon și în câteva minute îmi construiesc o stare de spirit.


De Ziua Națională, prima chestiune pe care am văzut-o a fost mesajul pe Facebook al actorului # rezist Marius Manole:
”E 1 decembrie. N-am niciun sentiment”.
Asta a scris omul și instantaneu l-am dat dracului, așa încât pot spune că mi-am început Ziua Țării cu o înjurătură. Apoi, mi-am zis că e mai bine că acest Manole, care nu a construit, ci a dărâmat, să recunoască faptul că nu are niciun sentiment față de țară și trebuie să îi fim recunoscători. În comparație cu trădătorii și hoții care arborează drapelul doar pentru a-și ascunde egoismul și disprețul, Manole e sincer.
A doua știre a zilei a fost, pentru mine, faptul că se lansează hârtia de 20 de lei, cu chipul Ecaterinei Teodoroiu, prima femeie care apare pe o bancnotă românească. BNR a dat un comunicat în care a evitat, șmecherește, să spună că este vorba despre o eroină care și-a dat viața pentru suveranitatea țării, zicând că Ecaterina Teodoroiu simbolizează astfel egalitatea de gen.
Îmi cer iertare, dar l-am dat dracului și pe cel care a spus această chestiune și țin să precizez că sunt un om care înjură extrem de rar.
Adevărul este că omagierea Ecaterinei Teodoroiu în această perioadă exprimă o situație de un tragism uluitor. Niște oameni și-au dat ce aveau mai scump, adică viața, pentru o Românie liberă și independentă, iar dacă ar învia acum și ar vedea cum stau lucrurile, s-ar da cu capul de pereți și ar spune că au fost cei mai proști români din toate timpurile. De ce să mori în floarea vârstei dacă, peste o sută de ani, vin unii și cedează de bună voie și suveranitate și pământ ?
Culmea este că eroina noastră, această Jeanne d’Arc a României, are chipul imprimat pe o bancnotă cu care nu mai poți cumpăra nici măcar un pachet de țigări.
A treia știre a zilei a fost aceea că onorata Comisie Europeană s-a răzgândit și a retras un document în care îi sfătuia pe oficiali să folosească un limbaj chipurile incluziv, cum ar fi „sezonul sărbătorilor”, mai degrabă decât „Crăciunul”. I-am dat dracului, evident și iată-mă începându-mi ziua, Ziua Națională, cu trei înjurături, ceea ce nu-mi stă în caracter.
Desigur, Comisia Europeană a lansat un balon de încercare, va reveni peste o vreme cu același document, fiindcă acești oameni sunt niște demenți, n-au sentimente, așa cum bine recunoaște unul de aceeași speță, actorul Marius Manole. Nu cred că este vreo conspirație la mijloc, pur și simplu niște funcționari de rang înalt, plătiți cu o avere, se gândesc cum să mai schimonosească lucrurile și astfel își bat joc de Europa și de europeni.
Pe acest subiect, văd că se exprimă vehement și Președintele Academiei, profesorul Ioan Aurel Pop:
” Tinerii nu mai știu că regimurile comuniste au făcut același lucru, cu intensități și durate diferite. La noi, după 1948, cuvântul „Crăciun” a fost prohibit și înlocuit cu „Sărbătorile de iarnă”, iar „Moș Crăciun” devenise oficial „Moș Gerilă”. Altfel spus, nimic nu este nou sub soare! Acestea se petreceau în vremea globalismului comunist, când se construia societatea atee și „poporul muncitor unic”, sub egida lui Lenin, Stalin și a altor emuli ai lui Marx. Azi avem un globalism neomarxist care urmărește, cu aceleași cuvinte ori cu altele, apropiate ca sens, scopuri similare. În curând, ni se va spune cum și dacă să folosim termenul „Paști” și ni se va indica cine a înviat și dacă a înviat cineva acum două milenii.”
Partea proastă este că peste o vreme, nimeni nu va mai reacționa, președinte la Academia Română va fi în modul cel mai probabil un produs al școlii de azi, eventual un ins fără Bacalaureat. Vi se pare că aberez ? Veți vedea domniile voastre sau mai bine zis urmașii domniilor voastre.
Desigur, după ce se va compromite, o instituție precum Academia se va desființa, oricum sunt prea multe academii, de fotbal, de biliard etc.
Revin la subiectul cu bancnota de 20 de lei și abia aștept să îi întreb pe unii mai tineri pe cine reprezintă chipul imprimat acolo. Înțeleg că deja s-a spus că Ecaterina Teodoroiu seamănă cu deputatul Iulian Bulai.
Doamne apără și păzește !
Mai putem trage vreo nădejde ? Evident că da, au mai fost perioade istorice în care totul părea dărâmat și pierdut. Dumnezeu nu ne lasă și după ce actualii semi-zei care conduc lumea își vor epuiza energiile, vor înnebuni de singurătate și putere, de bogăție și răsfăț, scăzându-le astfel vigilența, omenirea îi va mătura.
Pașnic sau violent ? La această întrebare nu știu să răspund, însă am convingerea că până la urmă se va întâmpla ceva, fiindcă este imposibil să ne calce unii în picioare așa cum ne calcă acum pe toți cei care, spre deosebire de Marius Manole, avem sentimente și încă unele puternice.
Totuși, se adeverește ideea că gura păcătosului adevăr grăiește. Același Marius Manole a mai postat un mesaj:
”Românii sunt un neam(ț)”.
Genial !
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)