Vila lui Inquieto folosită la petreceri ilegale!

0
0



Petreceri fără număr, în vila de lux, din Piteşti, a afaceristului Nicola Inquieto, condamnat pentru spălarea banilor unor organizaţii ale mafiei. Închiriată în regim hotelier, casa de dimensiuni impresionante este folosită de tineri pentru organizarea unor evenimente private, interzise în pandemie. Cu toate că oamenii legii au dat până acum, peste o sută de amenzi, pentru organizare de evenimente private și tulburarea ordinii și liniștii publice, cel care administrează domeniul neagă. El susține că în locație nu se organizează petreceri, spațiile fiind închiriate doar în regim hotelier, clienții dispunând de acces la spa, jacuzzi și piscină.


Nicola Inquieto a construit un imperiu imobiliar în cartierul Găvana, acolo unde a ridicat mai multe blocuri și casa în care a locuit până în 2018 când a fost arestat de Direcția de Investigații Antimafia, din Italia. Se spune că vila luxoasă, a cărei valoare este estimată la peste un milion de euro, a fost preluată printr-un mandatar de un piteștean, care o oferă spre închiriere pe OLX. Deși anunțul postat este explicit, locația fiind oferită doar ca spațiu de cazare, oamenii legii au primit numeroase plângeri de la locatarii din zonă care se plâng că nu pot dormi din cauza petrecerilor zgomotoase. „Oferim spre închiriere în Regim Hotelier, Apartament de Lux în vilă de Lux cu curte. Locația este în Pitești, zona Găvana 3, lângă Vitality Spa”, se precizează în anunț preţul fiind de 350 lei pe noapte pentru 4 persoane.

Administratorul susţine că nu au loc petreceri

Andrei Drăguț, cel care o oferă spre închiriere, neagă că în casa lui Nicola Inquieto ar avea loc evenimente private. „Din moment ce nu au avut loc petreceri nu am luat amenzi. Au fost oameni, au băut un şpriţ, au dat muzica mai tare. Oamenii sunt răi şi probabil au sesizat Poliţia. Nu au loc evenimente, eu stau mereu acolo”, ne-a declarat Andrei Drăguţ. Pe contul său de socializare, manelişti celebri, cum ar fi Dani Mocanu şi Răzvan de la Piteşti fac reclamă pentru închirierea casei „ La Vila”, din Găvana.

Peste 100 de amenzi

Având în spate o promovare atât de puternică, locaţia este o destinaţie extrem de căutată de tineri. În vilă au avut loc majorate, botezuri, zile onomastice şi alte evenimente, spun poliţiştii care au mers de mai multe ori în zonă şi au aplicat amenzi. Oamenii legii au intrat în posesia unor contracte de închiriere ale spaţiului din care reiese cu ce scop se ocupă vila. Cei mai afectaţi sunt locatarii din zonă, vila fiind amplasată între blocuri. „În mai multe situaţii poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Piteşti au efectuat verificări la o locaţie de pe strada Petre Ispirescu din Piteşti, constatând că erau în desfăşurare evenimente cu caracter privat. Având în vedere aceste aspecte, de fiecare dată s-a luat măsura sistării evenimentelor, totodată, fiind sancţionaţi atât organizatorii cât şi participanţii. Astfel, au fost aplicate în luna octombrie 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 61/1991 (n.r tulburarea ordinii şi liniştii publice), în noiembrie au fost aplicate în total 83 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 33.500 de lei, astfel: 20 de sancțiuni, în valoare de 11.000 de lei, conform Legii 61/1991 şi 63 de sancțiuni, în valoare de 22.500 de lei, conform Legii 55/2020”, a declarat Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş. Ultimele evenimente private pentru care au fost date alte sancţiuni, în afara celor enumerate mai sus, au avut loc pe 2 decembrie, respectiv pe 4 decembrie când, de asemenea, au fost date amenzi atât organizatorului cât şi participanţilor.

Au fost sesizate mai multe instituţii

Oamenii legii au înaintat adrese către ANAF, ISU, Ministerul Turismului pentru verificarea locaţiei. Poliţiştii vor să stabilească dacă vila poate fi folosită la evenimente private, dacă are clasificare pentru a fi utilizată ca hotel, dacă sunt declarate veniturile din închirieri, dacă există norme de evacuare în caz de incendiu, dacă pentru piscină există avizul Direcţiei de Sănătate Publică pentru funcţionare cu public.

Proprietarul condamnat la 14 ani închisoare

Nicola Inquieto a venit în România în 2004 şi a construit un adevărat imperiu imobiliar, cu mai multe blocuri şi terenuri, deţinând şi cel mai modern centru spa din Argeş. A fost arestat în 2018, fiind condamnat definitiv în Italia, la 14 ani închisoare după ce procurorii Direcţiei Antimafia de la Procuratura din Napoli, l-au acuzat că prin afacerile sale din România spăla bani pentru mafia din Italia. În urma problemelor sale cu legea firmele de construcţii pe care le deţinea Nicola Inquieto au intrat în insolvenţă, multe dintre proprietăţile sale fiind scoase la vânzare de administratorul judiciar.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.