Aceleaşi locaţii, dar spaţiu mai restrâns, pentru carnea de miel

0
0
  • Comercianţii sunt la distanţă de 15, m unul de altul
  • DSV a mai autorizat un abator la o stână din Albeşti dar şi un loc pentru sacrificare la o fermă din Miroşi
  • Anul acesta carnea de miel costă 25 lei/kg



În afară de cele 4 abatoare din Piteşti, Câmpulung şi Rucăr autorizate de DSV Argeş pentru sacrificarea mieilor, zilele trecute a mai fost avizat încă unul,direct la o stână din Albeştii de Argeş.


Astfel, argeşenii îşi pot achiziţiona carnea de miel şi direct de la aceste locaţii, SC Sam Dor Divers şi Stanion Inves din Piteşti, Abatorul Câmpulung, Cosco Vele din Rucăr, dar şi de la cel din Albeşti, acesta fiind autorizat la nivelul fermei (abator modular în exploatare). Abatoarele sunt singurele din judeţ care pot presta servicii de sacrificare a mieilor şi iezilor proveniţi de la crescătorii de animale ce deţin exploataţii înregistrate sanitar veterinar. “Îi sfătuim pe argeşeni să achiziţioneze carcase de miel sau ied, sau porţiuni numai din unităţile înregistrate şi avizate sanitar-veterinar. Sunt cele două pieţe din Piteşti, Smârdan şi Ceair unde există locaţii special amenajate în această perioadă. De asemenea există mai multe măcelării în Piteşti şi judeţ care comercializează aceste produs. În plus, sunt amenajate Hala Curtea de Argeş şi la Piaţa Mioveni spaţii speciale, dar mai mici. Toate carcasele trebuiesc însoţite de marca de sănătate, adică ştampila ovală. Ar mai fi şi locaţia din Miroşi, unde un crescător de ovine a solcitat avizul să sacrifice mieii în exploataţie. Oamenii pot merge direct acolo şi să achiziţioneze carnea de acolo… bineînţeles şi acolo totul se face sub supravegherea sanitar veterinară, se fac examene biologice cărnii… De altfel, noi avem în această perioadă în toate pieţele şi unităţile care comercializează carne de miel, supraveghere sanitar veterinată, astfel încât comercializarea acestor produse se face în condiţii foarte bune. Până acum nu am avut sancţiuni, pentru că azi (n.r. luni) a fost prima zi în care a început comercializarea,pentru că aşa au fost cerute avizele, cu data de 13 aprilie. Până acum avem aceleaşi solicitări dn partea administraţiei locale ca număr de pieţe autorizate temporar pentru această perioadă, diferenţa este că spaţiul este mai restrâns, adică dacă până acum era masa lângă masa, acum este o distanţă de 1,5 m între mese, între comercianţi, adică o masa are produse iar locul altei mese este gol. Astfel, se respect ă şi măsurile ordonanţelor militare, privind distanţarea social. Comercianţii vor face faţă solicitărilor pieţei, iar ce au vândut, vom vedea la final. Oricum am văzut că lucrurile sunt foarte bine organizate şi există o colaborare foarte bună între reprezentanţii administraţiei locale, existând poliţia, poliţia locală care ordonează cumpărătorii să nu fie îngrămădeală şi să se respecte distanţele impuse” ne-a spus directorul DSVSA Argeş, Sorin Sorescu. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.