Fetiță acuzată că a mințit!

1
0



O adolescentă în vârstă de 15 ani a ajuns la Spitalul de Pediatrie dumi­nică, având sim­potme asociate cu virusul COVID-19. În timpul anchetei epidemiologice fata a minţit. Aceasta a declarat inițial că nu a venit din străinătate și că nu are cunoștințe care să fi venit de curând din altă țară.


Fata se simţea rău, având simptome de răceală. A sunat la 112 şi a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Argeş de la Micești, fiind transportată la Spitalul de Pediatrie Piteşti. Deși atunci când a fost preluată fata a fost întrebată dacă a intrat în contact cu persoane venite recent din străinătate ea a mințit, spunând că nu. A ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe acolo unde a fost făcută ancheta epidemiologică. În cursul acesteia s-a stabilit adevărul. Părinții fetei se aflau în izolare. Ei s-au întors din Suedia, țară inclusă în zona galbenă, pe data de 10 aprilie. A fost sesizată Poliția și Parchetul fiind întocmit dosar penal pentru fals în declarații.
Personalul medical tratează fiecare pacient ca fiind suspect
Prefectul Emanuel Soare spune că este puțin probabil ca personalul medical să fi fost expus infectării în timpul preluării sau al investigaţiilor medicale. „Întreg personalul medical este instruit să trateze fiecare pacient ca fiind suspect, indiferent de declaraţiile acestuia. Potrivit protocolului pacientul este adus după caz, la cortul de triaj sau în Camera de Primiri Urgenţe. Teoretic, nimeni din personalul medical nu avea cum să se infecteze, aceştia având obligaţia să poarte echipament de protecţie, măşti, mănuşi. În plus, dacă pacienta este suspectă după evaluare o bagă imediat în izolator”, a precizat Emanuel Soare.  M.Sandu


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.