Mașinile mai vechi de 15 ani, eliminate din circulație

0
0

  • Condiție pentru a primi fonduri europene pentru autostrăzi



România trebuie să scoată din circulație 200.000 de mașini care sunt mai vechi de 15 ani. Aceasta este una din condițiile în PNRR pentru ca țara noastră să primească fonduri europene pentru construcția autostrăzilor. 


Informația a fost oferită de Ministrul Mediului, care a susținut și că pentru a se putea face acest lucru este nevoie de sprijin semnificativ în schimbarea mașinilor vechi. Automobilele vechi sunt o problemă deja cunoscută în rândul românilor care continuă să le scoată pe carosabil deși au primit avertizările autorităților. Oficialul susține că Vinerea Verde este o oportunitate bună pentru discuția despre planurile despre ecologie și provocările din viitorul apropiat și nu numai. Guvernul vrea să elimine de pe șosele vehiculele mai vechi de 15 ani până în anul 2025. ”Vinerea Verde este o oportunitate grozavă de a vorbi despre planurile noastre verzi, despre ecologie şi despre provocările care urmează: Guvernul şi-a asumat prin PNRR ca, până în anul 2025, să scoatem din circulaţie 250.000 de vehicule mai vechi de 15 ani, aceasta fiind condiţia ca România să primească fonduri europene pentru construirea de autostrăzi.
Această ţintă ambiţioasă o putem atinge doar dacă Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor acordă ajutor cetăţenilor pentru achiziţionarea unor autovehicule mai puţin poluante: anul acesta, am dublat bugetul Programului Rabla, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu, faţă de anul trecut şi am triplat suma totală de finanţări în cazul maşinilor electrice”, a declarat ministrul Mediului. Mai mult decât atât, Tanczos anunță că sare în ajutor celor care doresc să își schimbe automobilul, dar situația financiară nu le permite acest lucru. Datele DRPCIV din anul în curs arată că românii au în posesie într-un număr mare mașini vechi. Pandemia a jucat și ea un rol decisiv în cazul unora care acum mai mult decât înainte nu-și permit o astfel de achiziție. Conform datelor, în România au intrat în circulație 122.061 de autoturisme, doar 20.762 dintre acestea sunt noi, restul fiind mașini second-hand. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.